Guvernul de la Seul cere populaţiei să consume mai puţină energie electrică, pentru a evita o pană de curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sud-coreenii fac orice pentru a face faţă valului de căldură FOTO Reuters
Sud-coreenii fac orice pentru a face faţă valului de căldură FOTO Reuters

Ministerul sud-coreean al Comerţului, Industriei şi Energiei a cerut duminică populaţiei să reducă pe cât posibil consumul de curent electric timp de trei zile, pentru a se evita întreruperea alimentării, informează Yonhap.

„Toate fabricile, instituţiile publice, casele şi magazinele trebuie să evite folosirea energiei electrice între orele 10.00 şi 18.00 (ora locală) timp de trei zile începând de luni', a anunţat ministrul Yoon Sang-jik într-un comunicat emis duminică.

Apelul a venit după ce, vineri, Coreea de Sud a emis o avertizare privind o posibilă întrerupere a alimentării cu energie electrică, având în vedere că temperaturile ridicate au dus la o creştere a consumului de energie electrică. Alerta a fost emisă după ce rezervele energetice ale ţării au scăzut sub 3,5 milioane de kilowaţi.

O avertizare de acest gen este emisă când rezervele de energie scad sub 4,5 milioane de kilowaţi, scrie Yonhap.

Ministerul sud-coreean al Energiei se aşteaptă ca, săptămâna viitoare, cererea de electricitate per oră să se situeze la 80,5 milioane de kilowaţi, cu mult peste capacitatea actuală.

La 15 septembrie 2011, temperaturile înalte din Coreea de Sud au făcut să crească „la niveluri periculoase” cererea, ceea ce a provocat întreruperea luminii în aproape 1,62 de milioane de locuinţe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite