Tatăl lui Snowden a primit viză de Rusia. Urmează să-şi viziteze fiul în „următoarele săptămâni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edward Snowden FOTO Reuters
Edward Snowden FOTO Reuters

Tatăl fostului consultant NSA Edward Snowden a primit viză de Rusia şi urmează să-şi viziteze fiul căruia Moscova i-a oferit azil temporar la începutul lunii august. Lon Snowden spune că nu vrea ca fiul său să se întoarcă în SUA, pentru că nu ar avea parte de un „proces corect”.

Într-un interviu acordat ABC, în care a apărut alături de avocatul său, Bruce Fein, Lon Snowden a afirmat că nu crede că fiul lui, acuzat de spionaj, ar putea avea un „proces corect” în SUA, având în vedere comentariile făcute de mai mulţi funcţionari americani, scrie EFE.

„Ca tată, mi-aş dori ca fiul meu să se întoarcă acasă dacă aş crede că sistemul judiciar va fi aplicat în mod corect”, a spus Lon Snowden. În urmă cu câteva luni, Lon Snowden voia ca fiul său să se întoarcă în SUA. El a trimis chiar o scrisoare Departamentului american de Justiţie, dând asigurări că fiul său se va întoarce în ţară dacă se vor îndeplini câteva condiţii.

„Intenţionăm să mergem să îl vedem pe Edward foarte curând şi să îi găsim avocaţi specializaţi în acuzaţii de spionaj", a adăugat avocatul lui Lon Snowden.

Tatăl fostului consultant NSA a declarat n-a mai vorbit cu fiul său de când e în Rusia, respectiv de la sfârşitul lunii iunie, şi că intenţionează să meargă la Moscova „săptămânile viitoare”.

Vineri, preşedintele american Barack Obama a insistat ca Snowden să se întoarcă acasă pentru a-şi prezenta cazul în faţa unei instanţe americane.

o scrisoare Departamentului american de Justiţie, dând asigurări că fiul său se va întoarce în ţară dacă se vor îndeplini câteva condiţii

Citeste mai mult: adev.ro/mp3s3v

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite