Guvernul australian investighează împreună cu Ticketmaster o problemă de securitate cibernetică

0
Publicat:

Guvernul australian a comunicat joi că biroul său de securitate cibernetică este „în contact” cu grupul american Ticketmaster, după ce un grup de hackeri a afirmat că a accesat datele a 560 de milioane de clienţi, notează AFP, scrie AGERPRES.

Securitate și Inteligența artificială FOTO: Shutterstock
Securitate și Inteligența artificială FOTO: Shutterstock

„Biroul naţional de securitate cibernetică este în contact cu Ticketmaster pentru a înţelege problema”, a transmis un purtător de cuvânt al guvernului într-un comunicat.

Potrivit unei capturi de ecran distribuite pe scară largă pe reţelele sociale, un grup de hackeri de renume mondial numit „ShinyHunters” a publicat dovezi de hacking pe „dark web”, partea clandestină a internetului, susţinând că a furat datele personale a 560 de milioane de clienţi.

Atacatorrii cibernetici au cerut o răscumpărare de 500.000 de dolari, aproximativ 460.000 de euro, descriind-o drept o „vânzare excepţională”, potrivit mesajului.

Compania Ticketmaster, cu sediul în California, operează una dintre cele mai mari platforme de bilete online din lume.

Presupusul atac vine într-un moment în care Ticketmaster face obiectul unor proceduri judiciare lansate de autorităţile americane.

Departamentul american de Justiţie a dat în judecată gigantul de divertisment Live Nation Entertainment, pe care îl acuză de politici anticoncurenţiale în organizarea de concerte, precum şi în eliberarea de bilete prin intermediul subsidiarei sale Ticketmaster.

Sistemele tarifare ale Ticketmaster, cu taxe mari şi lipsă de alternative, constituie de multă vreme o problemă politică în Statele Unite şi s-au câteva măsuri pentru a deschide piaţa către o concurenţă mai mare.

Compania a comunicat că nu există nicio bază pentru această acţiune în justiţie care, în opinia sa, este rezultatul „presiunilor politice intense şi al unei campanii de lobby din partea rivalilor şi a distribuitorilor de bilete”. 

=

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite