Grupul Anonymous a postat pe internet o listă cu presupuşi membri Ku Klux Klan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membru al grupului de hackeri Anonymous
Membru al grupului de hackeri Anonymous

Grupul de hackeri Anonymous a publicat pe internet informaţii personale despre 1.000 de presupuşi simpatizanţi Ku Klux Klan (KKK), relatează BBC News online.

Publicarea acestor date reprezintă „o formă de rezistenţă“ faţă de violenţa rasistă, subliniază coaliţia.

Adepţii supremaţiei albilor din cadrul KKK au ameninţat anul trecut cu moartea persoanelor care protestau faţă de uciderea unui tânăr de culoare la Ferguson, în Missouri.

O listă cu presupuşi membri KKK publicată săptămâna aceasta, anterior, pare să fie falsă.

Noua listă pare să ofere informaţii din profiluri de pe reţele de socializare ale unor persoane care au aderat sau au dat „like“ unor grupuri cu legături cu KKK de pe Facebook şi Google+. Multe dintre profiluri afişează imagini şi sloganuri rasiste.

Anonymous subliniază că a folosit inteligenţa umană, nu atacurile informatice, pentru a întocmi această listă. „Asta înseamnă că persoanele de pe listă au fost adesea identificate de surse umane de informaţie, atât prin metode deschise (de experţi), cât şi acoperite (spionaj digital/ingineri socială)“, se arată într-un comunicat publicat împreună cu lista.

Cealaltă lisă, postată online săptămâna aceasta, demasca în mod eronat o serie de politicieni americani ca fiind membri KKK. Imediat după postarea acestei liste, Anonymous a publicat o dezminţire, într-un mesaj pe @Operation_KKK, contul oficial de Twitter al grupului. „Anonimii din spatele acestei iniţiative garantează numai lista care va fi postată pe acest cont de Twitter pe 5 noiembrie 2015“, sublinia coaliţia.

Campania „glugile jos“

Data de 5 noiembrie este semnificativă pentru membrii Anonymous, deoarece este data la care Guy Fawkes a încercat să arunce în aer Parlamentul englez, în 1605. Măştile Guy Fawkes - popularizate prin filmul „V for Vendetta“ - au devenit un simbol al grupului.

Grupul şi-a lansat campania - pe care a intitulat-o „Hoods Off“ - după ce Ku Klux Klan i-a ameninţat cu moartea pe protestatari la Ferguson, în Missouri.

Mii de oameni, inclusiv membri Anonymous, au ieşit în stradă după ce un juriu a decis să nu-l ancheteze penal pe un poliţist alb care l-a împuşcat mortal, în august 2014, pe adolescentul de culoare Michael Brown.

Anonymous a lansat, în noiembrie anul trecut, un atac de tip negarea serviciului (DDoS) asupra unui site asociat KKK şi a preluat controlul a două conturi de Twitter asociate grupării rasiste.

„Nu v-am uitat niciun moment ameninţările la adresa protestatarilor de la Ferguson şi cu siguranţă nu vă vom ierta niciodată. Este valabil şi pentru ameninţările pe care le proferaţi acum“, afirmă coaliţia de hackeri într-o postare online.

În opinia Gabriellei Coleman, o expertă în probleme legate de Anonymous, demascarea unor presupuşi membri KKK marchează o „revenire“ a coaliţiei de hackeri, după ce a fost criticată pentru faptul că nu-şi poate controla membri şi că dezvăluie informaţii inexacte.

Faptul că anterior au fost postate date false ar putea fi perceput ca o sursă de jenă pentru grup, binecunoscut pentru susţinerea cauzelor justiţiei sociale.

În 2012, grupul a dezvăluit nume şi informaţii personale ale unor persoane care ar fi fost implicate în muşamalizarea violării unei fete în vârstă de 16 ani, în Ohio.

Vara aceasta, coaliţia a blocat site-ul Jandarmeriei Regale a Canadei, după ce un ofiţer a împuşcat mortal un protestatar care purta o mască Guy Fawkes, în provincia Columbia Britanică.

În noaptea lui Guy Fawkes, Anonymous a organizat proteste în oraşe din toată lumea, inclusiv la Londra, unde au fost arestate cel puţin 50 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite