FOTO Cum se regenerează natura după incendiile din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile majore de vegetaţie extinse în mare parte din Australia au devastat suprafeţe uriaşe din mediul înconjurător.

GALERIE FOTO 

Cel puţin jumătate de miliard de animale şi nenumăraţi copaci, plante ori alte vieţuitoare au murit din septembrie, de când incendiile au izbucnit.

image

Peste 6,3 milioane de hectare au fost arse până acum. Însă în unele zone afectate de curând, revin semnele regenerării naturii, după cum au fost ele surprinse de fotograful local Murray Lowe, care a vrut să investigheze cum focul a afectat zona din apropiere de casa sa din Kulnura, din New Soputh Wales.

image

FOTO Murray Lowe

Mergând pe cenuşă, ocolind antenele de telefonie mobilă doborâte de focul care a făcut ravagii în luna decembrie, el a găsit pâlcuri cu verdeaţă şi frunze rozalii răsărind din trunchiurile copacilor arşi.

Fotografiile au fost distribuite pe reţelele de socializare de mii de ori de când Lowe, în vârstă de 71 de ani, le-a postat, luni, pe internet, în încercarea de a le oferi oamenilor speranţă în contextul devastării.

Faptul că a văzut că plantele se regenerează atât de repede l-a încurajat pe australian, după „distrugerea totală” la care a fost martor.

image

FOTO Murray Lowe

„Acesta a fost semnul reînnoirii pe care îl căutam. Suntem martori ai renaşterii unei păduri pentru care Australia e atât de bine cunoscută”, a spus el.

FOTO Murray Lowe

Padure care se regenereaza dupa incendiile din Australia FOTO Murray Lowe
În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite