Atentatul de la Istanbul, comis de o femeie: șase morți și 81 de răniți. Explozia a fost filmată | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atentatul terorist cu bombă comis duminică după-amiază pe artera comercială Istiklal din centrul metropolei turce Istanbul a fost executat de o femeie, a declarat la o conferinţă de presă vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

UPDATE 21.30 Conform primelor informaţii, atacatorul ar fi o femeie“, a spus vicepreşedintele turc la o conferinţă de presă, fără a preciza dacă este vorba despre o femeie kamikaze, el menţionând doar că aceasta a detonat bomba.

„Avem până în prezent în total şase morţi, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniţi, dintre care doi în stare gravă“, a mai spus Oktay, după ce bilanţul comunicat anterior de preşedintele Recep Tayyip Erdogan era de şase morţi şi 53 de răniţi.

Atentatul de la Istanbul are loc la șapte ani de la atentatele din Paris, începute în seara zilei de 13 noiembrie 2015, la Bataclan, și care au continuat și a doua zi, soldate în total cu 130 de morți (din care șapte teroriști). Atentatul de la Paris a fost revendicat atunci de Statul Islamic.

***

Explozia a avut loc în jurul orei 16.00 (16.00 ora României), când artera pietonală Istiqlal era destul de aglomerată.

Momentul deflagrației a fost surprins de camere de supraveghere din zona.

Poliția și ambulanțe s-au deplasat rapid la locul exploziei, unde a fost instituit un perimetru de securitate.

Primul bilanț oficial, anunțat de guvernatorul Istanbului, era de patru morți și 38 de răniți.

La scurt timp după acest anunț, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunțat un „atentat josnic” și a prezentat un nou bilanț: șase morți și 53 de răniți.

Potrivit unor filmuțele distribuite pe rețelele de socializare, explozia s-a auzit de la depărtare și a panicat mulțimea.

Cauza exploziei este necunoscută deocamdată. Există suspiciuni că ar putea fi vorba de un atentat sinucigaş. Imaginile de la faţa locului sugerează totodată că ar putea fi vorba de o bombă lăsată în zonă.

Autoritatea de supraveghere a presei din Turcia a impus o interdicție temporară asupra relatării exploziei, o decizie care nu permite difuzarea unor imagini sau filmulețe cu momentul producerii exploziei sau cu consecințele ei.

Artera Istiqlal, în apropiere de Piața Takism, a fost locul unei serie de atentate în perioada 2015-2016 revendicate de rețeaua teroristă Stat Islamic. Această serie de atentate s-a soldat cu peste 500 de morți și circa 2.000 de răniți.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite