Edward Snowden este un „cadou“ pentru serviciile de informaţii din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edward Snowden, omul care a dezvăluit modul în care NSA spiona utilizatorii de Facebook sau Google, este de mare interes pentru serviciile secrete din Rusia. AFP informează că este foarte probabil ca acesta să fi fost deja interogat de către ruşi.

„Serviciul rus de informaţii şi contraspionaj au multe întrebări de pus unei persoane atât de informate. Eu nu am nicio îndoială că aceasta se va face“, a declarat pentru agenţia Interfax o sursă din serviciul rus de securitate, notează Mediafax. „Eu sunt sigur că Snowden va avea o seară foarte plină şi o noapte fără somn“, a adăugat această sursă.

Tocmai pentru cât ştie Snowden din interiorul serviciilor de securitate americane este important pentru ruşi, a apreciat Pavel Felghenhauer, expert în probleme de securitate. „El poate da informaţii cu privire la aspectele tehnice ale interceptării datelor“, a completat acesta. 

Snowden a sosit, duminică, la Moscova din Hong Kong, unde s-a refugiat din 20 mai şi de unde a făcut dezvăluirile. El a plecat de la Moscova în direcţia Havana la ora locală 14.05 (13.05, ora României) la bordul unui avion al companiei ruse Aeroflot. Snowden a solicitat azil politic în Ecuador. El este acuzat pentru spionaj de Statele Unite, care au cerut extrădarea sa.

Află mai multe despre Edward Snowden: 

Edward Snowden a solicitat azil în Ecuador, susţine un ministru ecuadorian

Fostul angajat CIA Edward Snowden a fost inculpat în SUA pentru spionaj

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, negociază Islanda pentru a-i obţine azil politic lui Edward Snowden

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite