SUA: Edward Snowden „nu trebuie să fie autorizat să îşi continue călătoria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edward Snowden „nu trebuie să fie autorizat să continue să călătorească“, a declarat luni Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Purtătoarea de cuvânt, care îl însoţeşte în India pe secretarul de stat american John Kerry, a confirmat că paşaportul lui Snowden a fost revocat din cauza emiterii „mandatelor de arestare“.

„Persoanele căutate de către justiţie pentru trădare, precum Snowden, nu trebuie să fie autorizate să facă nicio călătorie în străinătate în afara celei destinată repatrierii în Statele Unite“, a declarat Psaki.

Revocarea paşaportului lui Edward Snowden este o procedură „obişnuită şi conformă cu legislaţia americană“ pentru acuzaţiile aduse acestuia. Această decizie „nu pune în discuţie statutul său de cetăţean american“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Snowden a solicitat azil politic în Ecuador, iar site-ul WikiLeaks al lui Julian Assange a declarat că americanul, sosit duminică la Moscova de la Hong Kong, „este în drum spre republica Ecuador cu scopul de a obţine azilul“.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite