Directorul CIA: Putin crede că poate câștiga la capătul unui război de uzură

0
Publicat:

Vladimir Putin mizează pe epuizarea Ucrainei în cadrul unui război de uzură, estimează directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) a SUA, William Burns.

William Burns FOTO EPA-EFE
William Burns FOTO EPA-EFE

Confruntat cu dificultăţi pe câmpul de luptă din Ucraina , liderul de la Kremlin ştie că deocamdată nu poate să câştige războiul pe care l-a declanșat împotriva țării vecine. Și totuși, el crede că ar putea avea victoria finală la capătul unui război de uzură, ceea ce îl determină să nu ia în calcul alte opțiuni, afirmă William Burns, fost ambasador al SUA în Rusia, într-un interviu difuzat duminică de postul CBS.

„Putin, în opinia mea, se gândeşte astăzi că nu poate câştiga imediat, dar că nu îşi poate permite să piardă”, spune directorul CIA, citat de AFP.

„În acest moment, eu cred că Putin este de-a dreptul hotărât” și „prea încrezător în capacitatea sa de a epuiza Ucraina”, adaugă el.

Şi, în loc să ia în calcul o ieşire din această situaţie, Putin „persistă” în războiul său, subliniază Burns.

Întrebat despre întrevederea pe care a avut-o în noiembrie anul trecut în Turcia cu omologul său rus Serghei Narîșkin, William Burns a descris-o drept „demoralizantă”.

Directorul CIA afirmă că a văzut „o formă de imprudenţă, de orgoliu nemăsurat” la directorul Serviciului de Informaţii Externe (SVR) al Federației Ruse. Potrivit lui Burns, această întrevedere a avut loc pentru a-i avertiza pe ruși în privința unei eventuale intenții a lor de a recurge arma nucleară, nu pentru negocieri, al căror punct de plecare „va fi decis de ucraineni”, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite