Coreea de Nord acuză Seulul şi Washingtonul de atacuri informatice „intense şi persistente”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul nord-coreean Kim Jong Un
Liderul nord-coreean Kim Jong Un

Coreea de Nord a acuzat vineri Seulul şi Washingtonul că se află la originea unor atacuri informatice „intense şi persistente” împotriva serverelor sale. Regimul de la Phenian continuă să fie gata să intre în război, ca răspuns la exerciţiile militare comune ale Coreei de Sud şi SUA, informează Yonhap.

Agenţia oficială de presă nord-coreeană a scris că serverele operate de stat au fost atacate în ultimele zile. KCNA nu a oferit mai multe detalii, însă, potrivit AFP, şi site-ul agenţiei de presă a fost afectat, împreună cu cel al cotidianului Rodong Sinmun şi al companiei aeriene Air Koryo, Site-urile au fost inaccesibile de miercuri dimineaţă până joi seară.

„Nu vom rămâne niciodată inactivi în faţa atacurilor informatice ale inamicului (...), care au atins un grad extrem de iresponsabilitate şi gravitate", a scris KCNA.

Internetul continuă să fie un lux pentru nord-coreeni, nu pentru că nu şi-l pot permite, ci mai degrabă pentru că regimul dictatorial de la Phenian nu le permite. Nord-coreenii au acces la o reţea intranet, fără să aibă posibilitatea de a efectua apeluri telefonice în străinătate sau de a accesa site-uri cunoscute precum Google sau Yahoo.

O elită privilegiată de câteva sute de persoane, poate până la o mie, beneficiază de un acces nerestricţionat la Internet, potrivit unor experţi străini.

Coreea de Nord a anunţat în urmă cu o săptămână că va renunţa la armistiţiul semnat cu Seulul, astfel Peninsula Coreeană va reintra în război. Phenianul consideră SUA, aliatul Seulului în războiul celor două Corei, unul dintre cei mai mari duşmani ai nord-coreenilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite