Coreea de Nord a efectuat lansarea unei rachete balistice, anunţă Seulul

0
Publicat:

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei, a comunicat armata sud-coreeană, la câteva zile după tentativa eşuată a Phenianului de a lansa un satelit spion, notează AFP, scrie AGERPRES.

Coreea de Nord FOTO: Shutterstock
Coreea de Nord FOTO: Shutterstock

Statul major interarme din Coreea de Sud nu au comunicat detalii suplimentare în declaraţia sa. Paza de coastă a Japoniei şi biroul premierului nipon au declarat mai devreme că Nordul a lansat o presupusă rachetă balistică, adăugând că strâng mai multe informaţii.

Cel mai recent test al Coreei de Nord de a plasa pe orbită un satelit spion s-a încheiat luni cu o explozie în plin zbor, a făcut cunoscut Phenianul, după ce Seulul şi Tokyo criticaseră proiectul de lansare.

Postul public japonez NHK a difuzat imagini cu ceea ce părea a fi un proiectil în flăcări pe cerul nopţii, care apoi a explodat într-o minge de foc. Canalul a precizat că a filmat-o din nord-estul Chinei în momentul încercării de lansare.

Plasarea pe orbită a unui satelit de recunoaştere este de multă vreme o prioritate pentru regimul Kim Jong Un, care a spus în noiembrie că a ajuns la acest rezultat, după două tentative nereuşite în 2023.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite