Baloane uriașe cu gunoi și excremente trimise de Coreea de Nord în Sud. Locuitorii, avertizați să rămână în case!

0
Publicat:

Coreea de Nord a aruncat cel puțin 260 de baloane care transportau gunoi în Sud, ceea ce a determinat autoritățile să-și avertizeze locuitorii să rămână în casă.

Baloane încărcate cu gunoi FOTO: Facebook
Baloane încărcate cu gunoi FOTO: Facebook

Potrivit BBC, Armata din Coreea de Sud a avertizat, de asemenea, publicul să nu atingă baloanele albe și pungile de plastic atașate acestora, deoarece acestea conțin „deșeuri murdare și gunoi”.

Baloanele au fost găsite în opt din cele nouă provincii din Coreea de Sud și sunt acum analizate

Incidentul recent vine la câteva zile după ce Coreea de Nord a declarat că va riposta împotriva „împrăștierii frecvente de pliante și alte gunoaie” în zonele de frontieră de către activiștii din Sud.

„Molele de hârtie uzată și murdărie vor fi în curând împrăștiate peste zonele de graniță și în interiorul Republicii Coreea de Nord și va experimenta în mod direct cât de mult efort este necesar pentru a le îndepărta”, a declarat viceministrul nord-coreean al apărării Kim Kang Il într-o conferință de presă. 

La câteva, locuitorii care locuiesc la nord de capitala sudului Seul și în regiunea de graniță au primit mesaje text de la autorități prin care li se cere „să se abțină de la activități în aer liber”. De asemenea, li s-a cerut să depună un raport la cea mai apropiată bază militară sau secție de poliție dacă observă un „obiect neidentificat”.

În imaginile distribuite pe rețelele de socializare se observă saci atașați prin sfoară de baloane albe, încărcate cu hârtie igienică, pământ întunecat și baterii.

Agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud a raportat că „unele dintre baloanele căzute transportau ceea ce par a fi fecale, judecând după culoarea închisă și mirosul lor”.

Armata din Coreea de Sud a condamnat actul drept o „încălcare clară a dreptului internațional”.

„Amenință serios siguranța poporului nostru. Coreea de Nord este în întregime responsabilă pentru ceea ce se întâmplă din cauza baloanelor și avertizăm cu severitate Coreea de Nord să oprească imediat această acțiune inumană și grosolană", a spus Armata.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite