Contrastul între sărăci şi bogaţi surprins într-o fotografie făcută în Mellila, oraş spaniol aflat pe coasta marocană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exclava spaniolă Melilla, o comunitate autonomă turistică de pe coasta de nord a Marocului, este de foarte mult timp văzută o posibilă ieşire din sărăcie pentru lucrătorii imigranţi din Africa Subsahariană plecaţi pentru o viaţă mai bună spre ţările europene.

Unii imigranţi vin în încercarea de a-şi găsi de lucru şi pentru o viaţă mai bună, mult mai bună faţă de ceea ce le este oferit în ţările lor. Atât autorităţile marocane, cât şi cele spaniole s-a comportat de multe ori abuziv faţă de aceşti imigranţi. Printre măsurile luate de autorităţi au fost reţinerea lor şi transportarea lor în zone deşertice unde sunt lăsaţi fără mâncare şi apă. De asemenea, mai mulţi oameni în momentul în care încercau să treacă gardurile de pe întinsul frontierei, potrivit „Business Insider”.

O altă problemă pentru imigranţii care totuşi ajung în siguranţă în Melilla este birocraţia excesivă. În nenumărate cazuri, nu reuşesc îmbarcarea la bordul feriboturilor care merg în Europa sau sunt trimişi în Maroc unde ajung să trăiască pe străzi.

Jose Palazon - un rezident al comunităţii autonome Melilla care conduce Prodein, o organizaţie care încearcă ajutorarea imigranţilor care intră ilegal – a reuşit o fotografie care surprinde discrepanţa între locuitorii legali ai localităţii şi cei care îşi doresc să poată sta aici sau să ajungă într-o ţară europeană. Fotografia a fost realizată miercuri, zi în care mai mult de 200 de imigranţi din Africa Subsahariană a încercat să treacă gardurile de la frontieră.

În urma ciocnirilor cu autorităţile locale, nouă persoane au fost rănite. Poliţiştii au negat că au folosit forţa, ci că rănirea a survenit în urma căderii imigranţilor.

Fotografia în cauză arată cum un număr considerabil de imigranţi africani încearcă să intre în Melilla prin Clubul de golf Campo. Contrastantă este diferenţa între cei care încearcă să se relaxeze printr-un sport practicat mai ales de cei cu o situaţie economică bună şi cei care sunt în căutarea unei vieţi decente.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite