Conexiunile la internet, întrerupte în Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conexiunile la internet între Coreea de Nord şi restul lumii nu funcţionează de mai multe ore, ceea ce sugerează un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul în Statele Unite specializată în securitatea informatică, potrivit AFP şi „Business Insider”.

„În general, sunt detectate întreruperi de scurtă durată (din Coreea de Nord), dar niciodată probleme continue de conexiune. N-aş fi surprins ca ei să suporte acum un atac", a explicat Doug Madory însărcinat cu probleme de internet la Dyn Research.

Reacţii referitoare la problemele privind conexiunile la internet ale ţării comuniste din Asia au venit şi din partea altor publicaţii de peste ocean, cum este şi cazul „New York Times”.

Purtătorul de cuvânt adjunct al departamentului american de Stat,  Marie Harf, a declarat la scurt timp după aflarea acestor ştiri că nu este în măsură să comenteze informaţiile privind problemele de conexiune la internet ale Coreii de Nord.

Totuşi, a precizat că administraţie americană „examinează o serie de opţiuni” pentru a răspunde la atacul cibernetic precedent. „Printre răspunsurile noastre, unele vor fi vizibile, altele nu”, a adăugat Harf.

Anterior, Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că s-ar afla în spatele atacului împotriva celor de la Sony Pictures, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a filmului "The Interview".

Liderul de la Casa Albă, Barack Obama, a declarat, într-un interviu difuzat duminică de canalul CNN, că nu crede că acesta a fost „un act de război, ci un act de vandalism cibernetic care a fost foarte costisitor”. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite