Cinci oficiali ucişi şi unsprezece răniţi într-un atac cu bombe în Myanmar

0
Publicat:

 Cinci responsabili ai administraţiei locale şi membri ai forţelor de securitate au fost ucişi şi unsprezece poliţişti răniţi într-un atac cu bombe împotriva unui complex guvernamental în oraşul Myawady din Myanmar, la frontiera cu Thailanda, transmite luni AFP, citând surse de securitate.

O sursă din poliţia locală a confirmat atacul. Foto: Profimedia (arhivă)
O sursă din poliţia locală a confirmat atacul. Foto: Profimedia (arhivă)

Oraşul Myawady este scena unor confruntări sporadice între armată şi luptători anti-juntă după lovitura de stat militară din 2021, scrie Agerpres.

  Două prime „bombe” au aterizat duminică seara asupra unui complex care găzduia biroul poliţiei locale şi sediul administraţiei generale, dar nu au făcut victime, a indicat o sursă militară pentru AFP.

În timp ce responsabilii luau „măsurile de securitate” după acest incident, alte două dispozitive explozive au fost lansate, omorând cinci persoane şi rănind unsprezece, a indicat sursa, sub rezerva anonimatului.

Printre cei ucişi se numără un ofiţer de armată, doi poliţişti şi doi funcţionari administrativi, a precizat sursa, potrivit căreia cinci răniţi sunt în stare gravă.

O sursă din poliţia locală a confirmat atacul şi numărul victimelor.

Niciuna dintre surse nu a indicat cine este responsabil de atac.

La rândul său, junta a recunoscut rănirea „unor membri ai securităţii şi ai personalului guvernamental” în atac, fără însă a da cifre.

Ea a acuzat Forţele de Apărare a Poporului (PDF, anti-lovitura de stat) şi Armata de Eliberare Naţională Karenă (KNLA), o grupare etnică rebelă care luptă de decenii împotriva armatei.

Luptătorii împotriva juntei care a înlăturat guvernul civil al lui Aung San Suu Kyi utilizează drone în scop de supraveghere, dar şi pentru a lansa dispozitive explozive.

După lovitura de stat, KNLA şi PDF au confruntări regulate cu militarii în oraşul Myawady şi împrejurimile acestuia, în statul Karen, ceea ce a împins zeci de mii de persoane să se refugieze în Thailanda.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite