China: un oficial a fost concediat pentru că a acceptat să fie cărat în spate de un localnic, în timpul inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wang este purtat în spate de un localnic. FOTO: Sina Weibo
Wang este purtat în spate de un localnic. FOTO: Sina Weibo

Un oficial chinez a fost demis după ce autorităţile au descoperit pe internet o imagine de-a lui, în care era purtat în spate de un localnic, pe motiv că nu voia să-şi „strice încălţămintea”. Compatriotul lui a fost nevoit să-l poarte în spate pentru că funcţionarul s-ar fi împotrivit să traverseze oraşul inundat de taifunul Fitow.

Fotografia funcţionarului, cunoscut doar sub numele de Wang, a stârnit numeroase critici dure din partea internauţilor care au descoperit-o pe site-ul chinez de socializare Sina Weibo.

Wang a fost surprins de un fotograf necunoscut exact în momentul în care era purtat în spatele unui localnic din oraşul Yuyao, provincia Zhejiang. Acea zonă este puternic afectată de apele aduse de taifunul Fitow, în care s-au înecat zece oameni.

Potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, în descrierea pozei era ataşat un mesaj explicativ. Wang i-ar fi cerut localnicului să-l poarte în spate pentru că nu voia să-şi ude „pantofii scumpi din pânză”.

Însă autorităţile chineze, cărora era subordonat în mod direct Wang, au spus că funcţionarul intenţiona să se descalţe. Acesta ar fi urmat să se deplaseze prin apă până la locuinţa unui sinistrat. În ciuda insistenţelor lui Wang, care ar fi spus că putea să traverseze apa de unul singur, un localnic s-a împotrivit şi l-a luat în spate. Chinezul a repetat gestul atunci când s-a întors de la casa inundată cu Wang în spate.

Indiferent care este adevărul, controversele iscate de fotografia cu pricina i-au determinat pe oficiali să-l demită pe Wang, care ocupa postul de director al biroului de construcţii al oraşului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite