Taifunul Fitow a lovit China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taifunul Fitow a lovit luni coasta de est a Chinei unde sute de mii de persoane au fost evacuate preventiv de autorităţile care lansat o alerta cu grad de risc ridicat.

Taifunul a atins teritoriile chineze luni, la primele ore ale dimineţii, lovind mai întâi provincia Fujian unde au avut loc rafale de vânt care au ajuns la 150 de kilometri pe oră, ploi torenţiale şi întreruperi de curent, potrivit agenţiei naţionale de ştiri, Xinhua.

Fitow se îndreaptă spre nord-vest, urmând să piardă din intensitate, informează Centrul Naţional de Meteorologie. Acelaşi institut a emis alerta roşie încă de duminică, ceea ce a dus la evacuarea a 574.000 de persoane din provincia Zhejiang şi 177.000 de persoane din Fujian.

Doi angajaţi ai portului din Wenzhou, Zhejiang, au fost daţi dispăruţi. De asemenea, având în vedere condiţiile meterologice traficul trenurilor de mare viteză din provinciile Zhejiang, Fujian şi Jiangxi a fost suspendat duminică, iar aeroportul din Wenzhou a anulat 27 din zborurile sale, potrivit Xinhua.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite