Cel puţin trei morţi într-un atentat cu bombă în timpul unei liturghii catolice din Filipine

0
Publicat:

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şapte rănite într-un atac cu bombă comis duminică în timpul unei liturghii catolice în sudul Filipinelor, regiune confruntată cu o insurecţie, au făcut cunoscut autorităţile locale.

Atacul a avut loc în sala de sport FOTO: X
Atacul a avut loc în sala de sport FOTO: X

Explozia s-a produs în timpul unei liturghii catolice la gimnaziul Universităţii de Stat Mindanao din Marawi, cel mai mare oraş musulman al ţării, a declarat şeful poliţiei regionale, Allan Nobleza, scrie Agerpres.

"Anchetăm pentru a stabili dacă este vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat sau o grenadă", a declarat Nobleza.

Universitatea de Stat Mindanao a publicat o declaraţie prin care condamnă "actul de violenţă", suspendând în acelaşi timp cursurile şi desfăşurând mai mult personal de securitate în campus.

"Suntem solidari cu comunitatea noastră creştină şi cu toţi cei afectaţi de această tragedie", a spus universitatea într-un comunicat.

Fotografii postate pe pagina de Facebook a guvernului provinciei Lanao del Sur îl arată pe guvernatorul Mamintal Adiong vizitând într-o unitate medicală "victimele rănite în atacul cu bombă".

Atacul a avut loc la trei zile după o lovitură aeriană a armatei filipineze, vineri, care a ucis 11 militanţi islamişti din organizaţia Dawlah Islamiyah-Philippines la Mindanao.

Armata a declarat sâmbătă că organizaţia islamistă a plănuit să organizeze atacuri într-o altă provincie a ţării.

Nobleza a precizat că poliţia anchetează pentru a stabili dacă atacul de duminică are legătură cu această operaţiune militară.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite