Brazilia a fost cuprinsă de un val de căldură „insuportabil”. Autorităție au emis alerte de caniculă pentru 3.000 de orașe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din Brazilia au emis alerte roșii de caniculă pentru aproape 3.000 de orașe din Brazilia, care se confruntă cu un val de căldură fără precedent, scrie TheIsland.

Steag Brazilia FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Steag Brazilia FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Recorduri de temperature au fost depășite în mai multe regiuni ale țării, inclusive în orașul Rio de Janeiro, unde termperaturile resimțite au ajuns până la 52,5 grade Celsius.

Autoritățile susțin că peste 100 de milioane de oameni sunt afectați de valul de căldură, care va persista potrivit experților până vineri.

Oficialii atribuie valul de căldură fenomenului El Niño și schimbărilor climatice. Orașul Sao Paulo a înregistrat temperaturi medii de 37,3 C marți după-amiază, a raportat Institutul Național de Meteorologie (Inmet).

Inmet a emis alerte roșii pentru o bună parte a țării. Alertele indică faptul că temperaturile depăși cu 5 C media pentru mai mult de cinci zile succesive și ar putea reprezenta un pericol grav pentru sănătatea populației. Valul de căldură, care a venit cu mai bine de o lună înainte de începutul verii în emisfera sudică, a dus la o explozie a consumului de energie al Braziliei la niveluri record, în timp ce oamenii încearcă să mențină temperature în locuințe și clădiri la nivele suportabile.

Cercetările Institutul Național de Meteorologie (Inmet) publicate săptămâna trecută au arătat că temperatura medie în Brazilie a fost peste media istorică din iulie până în octombrie. Vremea extremă devine din ce în ce mai frecventă și mai intensă în multe locuri din lume iar autoritățile și populația trebuie să găsească soluții.

Potrivit oamenilor de știință, valurile de căldură devin mai lungi și mai intense în multe locuri și se așteaptă că acest fenomen va continua pe măsură ce planeta se încălzește.

Între timp, Pământul se află în prezent într-o fază meteorologică El Nino, timp în care temperaturile globale cresc de obicei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite