MAE confirmă moartea unui al cincilea român cu dublă cetățenie în Israel. Ce spune Odobescu despre românii luați ostatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MAE a confirmat decesul încă unei noi persoane din Israel care avea și cetățenie română, numărul acestora ajungând la cinci. De asemenea, ministra de Externe a precizat că Guvernul face toate demersurile pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas.

Cinci israelieni cu cetățenie română au murit până acum în Israel FOTO Profimedia
Cinci israelieni cu cetățenie română au murit până acum în Israel FOTO Profimedia

În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel. Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel și mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene”, arată MAE, într-un comunicat de presă.

Astfel, până la acest moment, potrivit informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, cinci persoane cu dublă cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, au decedat, și o persoană este notificată ca fiind ostatic în Fâșia Gaza”, mai punctează sursa citată.

Pledoarie pentru prudență

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a declarat, luni, pentru Agerpres că şefii diplomaţiilor din Uniunea Europeană se coordonează "strâns" ca să găsească soluţii pentru eliberarea tuturor ostaticilor luaţi de gruparea teroristă Hamas.

„Informaţiile sunt extrem de sensibile şi trebuie gestionate cu maximă atenţie. Este vorba de viaţa unor oameni, de aceea suntem foarte prudenţi, inclusiv în ceea ce priveşte comunicarea publică, dar suntem în dialog cu toate autorităţile statelor din regiune şi nu numai cu autorităţile din regiune, dar acest lucru a fost discutat astăzi de către miniştrii de Externe, ne coordonăm strâns pentru a solicita şi pentru a găsi soluţii pentru eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a cetăţeanului care are şi cetăţenie română", a spus Odobescu.

Ministra a amintit că România "a condamnat cu toată fermitatea atacul atroce asupra Israelului şi a subliniat dreptul legitim al Israelului de a se apăra".

Luminiţa Odobescu a făcut apel la eliberarea ostaticilor luaţi în conflictul Israel-Hamas. „Am cerut ferm, împreună cu ceilalţi colegi ai mei, eliberarea imediată a tuturor ostaticilor, inclusiv a cetăţeanului israelian care are şi cetăţenie română", a arătat ministrul român.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite