Australia se opune construcției unei noi ambasade a Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul australian Anthony Albanese a anunţat că guvernul se va opune construirii unei noi ambasade rusești în apropiere de sediul Parlamentului australian din Canberra, invocând drept motiv un risc la adresa securității naționale, scrie Agerpres.

Steag Australia
Steag Australia FOTO: Shutterstock

"Guvernul a primit sfaturi de securitate foarte clare cu privire la riscul prezentat de o nouă prezenţă a Rusiei atât de aproape de parlament", a declarat prim-ministrul australian reporterilor. Rusia are închiriat în prezent un teren în aproprierea Parlamentului australian din Canberra. Guvernul a încercat deja, fără succes, să anuleze acest contract de închiriere, semnat încă din 2008.

Prim-ministrul australian Anthony Albanese a anunţat că, după ce a analizat în zadar toate căile legale posibile, vor fi votate noi legi de către Parlament pentru a bloca construcţia ambasadei Rusiei pe acest teren. "Acţionăm cu celeritate pentru a ne asigura că terenul închiriat nu devine o prezenţă diplomatică oficială", a spus şeful guvernului australian.

În opinia ministrului australian de interne, Clare O'Neil, noua ambasadă pe care Rusia intenționează să o construiască constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale a ţării. "Principala problemă a planului pentru o a doua ambasadă a Rusiei în Canberra este amplasarea acesteia", a spus ea. "Locul este direct adiacent clădirii Parlamentului". Actuala ambasadă a Federației Ruse se află în cartierul Griffith din sudul oraşului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite