Modelul inedit de dronă produs de Australia pentru Ucraina FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un model foarte practic de dronă conceput pentru misiuni logistice, furnizat Ucrainei de către Australia, efectuează deja misiuni pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează presa ucraineană.

Ucraina primește lunar loturi de „avioane de carton” de la Australia FOTO SYPAQ/Twitter
Ucraina primește lunar loturi de „avioane de carton” de la Australia FOTO SYPAQ/Twitter

SYPAQ Systems, un start-up cu sediul la Melbourne, a dezvoltat pentru Ucraina, în cooperare cu armata australiană, așa-numitul „avion din carton”, o dronă fabricată cu costuri mici numită „Corvo Precision Payload Delivery System” (PPDS).

Acestea au fost concepute pentru livrarea de muniții, alimente și medicamente pe front, dar pot fi adaptate pentru zboruri de recunoaștere sau pentru a lansa mici bombe.

Potrivit producătorului, Ucraina primește lunar circa 100 de astfel de vehicule fără pilot care sunt livrate neasamblate sub formă de foi de carton împăturite.

Dronele din carton pot fi lansate manual sau cu ajutorul unei catapulte și pot zbura autonom pe o distanță cuprinsă între 40 și 120 de kilometri.

Forțele aeriene ucrainene au trimis deja mai bine de 60 de astfel de drone în misiuni de luptă.

Ucraina folosește drone cargo Corvo ieftine, de unică folosință, fabricate în Australia, pentru a îndeplini sarcini logistice, anunța la începutul lunii pentru presa australiană Ross Osborne, inginer-șef al companiei SYPAQ.

Dronele sunt concepute pentru a opera în condiții dificile, a precizat Osborne. Pentru a preveni dezintegrarea fuselajului și defectarea dronei în condiții de ploaie, cartonul rezistent este protejat cu un strat de ceară.

În februarie, Australia s-a angajat să furnizeze Ucrainei sisteme aeriene fără pilot în valoare de 33 de milioane de dolari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite