Australia va crea un parc marin de dimensiunea Spaniei

0
Publicat:

Australia preconizează înfiinţarea unui parc marin de dimensiunea Spaniei în jurul unor insule izolate din regiunea sud-estică, a anunţat duminică guvernul, potrivit AFP.

Insula Macquarie FOTO: Facebook
Insula Macquarie FOTO: Facebook

Proiectul ambiţios presupune triplarea suprafeţei parcului marin din insula Macquarie, iar suprafaţa totală a zonei protejate ar ajunge la 475.465 de kilometri pătraţi, potrivit Agerpres.

Aceste măsuri de protecţie înseamnă că zona va fi ''complet închisă pentru pescuit, exploatare minieră şi alte activităţi extractive'', potrivit ministrului australian al Mediului, Tanya Plibersek.

Cu toate acestea, operaţiunile de pescuit existente, care vizează codul patagonez (o specie carnivoră), ar putea continua.

Insula Macquarie se află la mijlocul distanţei dintre Australia şi Antarctica şi este habitatul pinguinilor regali şi al focilor cu blană, găzduind de asemenea şi un centru ştiinţific subantarctic.

''Insula Macquarie este un loc excepţional. Este o minune pentru faună şi floră, un loc de reproducere esenţial pentru milioane de păsări acvatice, foci şi pinguini'', a mai precizat Tanya Plibersek.

Iniţiativa este susţinută de ecologişti, care se tem că zona ar putea deveni ţinta exploatărilor miniere pe fundul mării şi a pescuitului comercial nesustenabil.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite