Atac terorist în Iran, inclusiv asupra unei secţii de poliţie. Trei membri ai forţelor de ordine au fost ucişi

0
Publicat:

În cursul nopţii de miercuri spre joi, în sud-estul Iranului, în provincia Sistan-Balucistan, aflată la granița cu Pakistan și Afganistan, au avut loc o serie de atacuri teroriste. Acestea au vizat în special o secţie de poliţie din Sistan-Balucistan, informează Agerpres.

Atacurile teroriste au fost revendicate de Jaish al-Adl, foto arhivă
Atacurile teroriste au fost revendicate de Jaish al-Adl, foto arhivă

„Trei membri ai forţelor de ordine au căzut martiri în cursul mai multor atacuri teroriste nocturne la Rask şi Shabahar”, în apropierea frontierei cu Pakistanul, a făcut cunoscut viceguvernatorul provinciei, Alireza Marhamati, la televiziunea de stat Irib.

Unul dintre aceste atacuri a vizat secţia de poliţie numărul 11 din Shabahar şi s-a soldat cu moartea responsabilului adjunct al acesteia, a adăugat această sursă, afirmând că mai mulţi atacatori au fost ucişi.

Potrivit Radiodifuziunii Republicii Islamice Iran, atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Jaish al-Adl (Armata Justiţiei în arabă), cu sediul în Pakistan.

Înfiinţată în 2012, această grupare rebelă sunnită a efectuat mai multe atacuri pe teritoriul Iranului în ultimii ani. Este considerată o „organizaţie teroristă” de Iran, majoritar şiit, precum şi de Statele Unite.

În decembrie, Jaish al-Adl a revendicat un atac asupra unui post de poliţie din Rask, care a costat viaţa a 11 poliţişti iranieni.

La mijlocul lui ianuarie, Iranul a lansat o lovitură împotriva sediului grupării din Pakistan, potrivit agenţiei de presă iraniene Mehr.

Iranul şi Pakistanul se acuză frecvent că permit grupărilor rebele să opereze de pe teritoriile lor pentru a lansa atacuri.

Gruparea Jaish al-Adl a fost formată de separatişti ai minorităţii etnice Baloch, cu aproximativ 10 milioane de oameni, predominant sunniţi, răspândiţi în Iran, Pakistan şi Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite