Armata israeliană îi vânează pe liderii Hamas: peste un sfert dintre ei se ascund în Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hamas dispune de o importantă prezență în străinătate, mai ales în Orientul Mijlociu, care contribuie la organizarea atacurilor împotriva Israelului, afirmă Direcția de Informații Militare a Israelului, potrivit „The Jerusalem Post”.

Ismail Haniyeh FOTO EPA-EFE
Ismail Haniyeh FOTO EPA-EFE

Potrivit Direcției de Informații Militare a Israelului, peste un sfert din oficialii de rang înalt ai Hamas, printre care și șeful Biroului Politic al mișcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh, operează din afara Fâșiei Gaza, mai ales din Iran, Qatar, Liban și Turcia.

Ismail Haniyeh, care s-a întâlnit acum două zile cu ayatollahul suprem iranian Ali Khamenei, se află de câțiva ani la Doha, capitala Qatarului.

Responsabilitățile conducerii Hamas în străinătate sunt împărțite în trei mari sectoare, și anume Cisiordania, Fâșia și afacerile externe, notează „The Jerusalem Post”.

Unii dintre responsabilii de „afaceri externe” strâng fonduri și dirijează teroarea împotriva Israelului, denunță sursa citată de ziarul israelian.

În aceste condiții, Direcția de Informații Militare „lucrează neîncetat” pentru a „înțelege” activitatea Hamas în străinătate, a „cartografia zonele” și a-i „localiza” pe liderii organizației care deține controlul asupra Fâșiei Gaza.

Există informații precum că liderul adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri, care este și responsabil de aripa din Cisiordania, operează în prezent în Liban.

Khaled Mashaal, fostul șef al Biroului Politic al Hamas, s-ar afla la rândul său la Doha, unde i s-a alăturat de curând fostul său adjunct, Moussa Abu Marzouk, care a locuit la Cairo până la atacul mișcării islamiste palestiniene asupra Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite