Armata israeliană anunță că un membru al celulei teroriste a Hezbollah din Siria a fost ucis într-un atac aerian

0
Publicat:

Armata israeliană a anunţat că a ucis în Siria un membru al Hezbollahului libanez într-un atac aerian în regiunea Quneitra, la marginea Platoului Golan sirian ocupat şi anexat de Israel.

Atac aerian israelian FOTO: Profimedia
Atac aerian israelian FOTO: Profimedia

Forţele aeriene „l-au lovit şi eliminat pe Adham Jahout, membru al celulei teroriste a Hezbollah din Siria, în regiunea Quneitra”, indică un comunicat militar.

Jahout a ajutat Hezbollah cu „informaţii din surse ale regimului sirian” şi că el „a transmis informaţii adunate de pe frontul sirian pentru a permite operaţiuni împotriva Israelului pe Platoul Golan”, potrivit Agerpres.

De când a izbucnit războiul civil în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri în ţară, vizând armata siriană şi grupurile susţinute de Teheran, în special Hezbollah, desfăşurate în sprijinul forţelor guvernamentale.

Generalul Herzi Halevi, şeful de stat major al armatei israeliene, a promis că Israelul va continua să lovească „fără răgaz” Hezbollah, mişcarea islamistă libaneză împotriva căreia Israelul a trecut la ofensivă în a doua jumătate a lunii septembrie, după aproape un an de război latent la frontiera israeliano-libaneză.  

„Atacul nostru împotriva Iranului va fi mortal, precis şi surprinzător”

Președintele american Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu au avut o convorbire telefonică miercuri, pe fondul tensiunilor cu Iranul, în timp ce ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a promis că un atac israelian împotriva Iranului va fi „letal, precis și surprinzător”.

Convorbirea a fost „directă și foarte productivă”, a declarat reporterilor secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, recunoscând în același timp că cei doi lideri au dezacorduri și sunt deschiși cu privire la acestea.

Statele Unite au declarat că sprijină Israelul să atace ținte susținute de Iran, precum Hezbollah și Hamas, dar au încercat, fără succes, să oprească conflictul în creștere, să negocieze o încetare a focului în Gaza și să convingă Israelul să limiteze atacurile cu rachete asupra zonelor rezidențiale, care au ucis mii de oameni.

Relațiile dintre Biden și Netanyahu au fost tensionate, din cauza gestionării de către liderul israelian a războiului din Gaza și a conflictului cu Hezbollah.

Israelul a declarat că își va continua operațiunile militare până când israelienii vor fi în siguranță.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite