Israelul a anunțat o operațiune terestră în sud-vestul Libanului. Comunicatul armatei libaneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul desfășoară „activități operaționale limitate, localizate, țintite” în sud-vestul Libanului, a anunțat marți armata israeliană, precizând că va trimite Divizia de rezervă 146 în acest scop. Obiectivele vizate vor fi „ținte teroriste și infrastructură Hezbollah”.

Israelul a lansat peste noapte bombardamente la periferia Beirutului FOTO EPA-EFE
Israelul a lansat peste noapte bombardamente la periferia Beirutului FOTO EPA-EFE

Divizia a îndeplinit sarcini defensive în nordul Israelului în ultimul an.

„Soldații operează alături de brigada 213 de artilerie și de forțe suplimentare pentru a dezvălui și a destructura infrastructura teroristă din zonă”, au transmis Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) pe canalul oficial de Telegram.

Totodată, armata israeliană a difuzat imagini cu soldați în timp ce se pregătesc pentru desfășurare.

Agenția Națională de Știri din Liban a relatat că forțele israeliene au continuat atacurile aeriene asupra Beirutului, precum și în estul și sudul Libanului în această dimineață, relatează The Guardian.

Comunicatul armatei libaneze

Armata Libanului a emis o declarație în care spune că „își menține disponibilitatea de a apăra țara în limitele capacităților disponibile, pe baza deciziilor autorității politice și a directivelo de a face ceea ce consideră necesar pentru a proteja Libanul ”.

Aceasta spune că acest comunicat vine „în lumina atacurilor barbare din ce în ce mai mari ale inamicului israelian asupra diferitelor regiuni libaneze și a morților, rănilor și distrugerilor rezultate”.

Armata afirmă că „experiența a demonstrat că armata este instituția care formează coloana vertebrală a Libanului” și că „așteptăm cu nerăbdare succesul eforturilor internaționale de a opri cât mai curând posibil agresiunea israeliană”.

Israelul își extinde operațiunile în Liban

Atacurile aeriene israeliene au dus la strămutarea a 1,2 milioane de oameni în Liban, în timp ce libanezii sunt îngrijorați că Israelul va lansa bombardamente de amploarea celor care au provocat distrugeri pe scară largă în Fâșia Gaza.

Forțele israeliene au emis un avertisment în arabă pentru cei care merg la plajă, precum și pentru utilizatorii de bărci pentru a evita o porțiune a coastei libaneze, anunțând că vor începe în curând operațiunile împotriva Hezbollah dinspre mare.

Aproximativ 2.000 de libanezi au fost uciși de când gruparea șiită Hezbollah a început să lanseze atacuri în Israel, în urmă cu un an, în solidaritate cu Hamas, cei mai mulți dintre ei fiind uciși în ultimele săptămâni.

Armata israeliană și-a prezentat operațiunea la sol în Liban ca fiind localizată și limitată, dar, începând de săptămâna trecută, a luat tot mai mare amploare. 

Forțele de Apărare Israeliene subliniază că scopul acesteia este să curățe zonele de frontieră în care s-au stabilit luptători Hezbollah, dar că nu intenționează să pătrundă adânc în Liban.

Israelul a mai ucis un comandant de rang înalt al Hezbollah

Comandantul cartierului general al miliţiei islamiste, Suhail Hussein Husseini, a fost ucis într-un raid „ţintit”, luni, au transmis marţi dimineaţă Forţele de Apărare Israeliene.

Husseini era membru în Consiliul de jihad al Hezbollah, organul militar suprem al miliţiei şiite, şi „a jucat un rol crucial în transferuri de arme între Iran şi Hezbollah”.

Totodată, acesta era responsabil cu distribuirea de arme avansate între unităţile grupării, precum şi cu „managementul bugetar şi logistic al celor mai sensibile proiecte ale Hezbollah", inclusiv planurile de război şi operaţiuni speciale împotriva Israelului pornind din Liban şi Siria, potrivit Agerpres, care preia agenții internaționale de presă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite