Atacul împotriva Iranului va fi „mortal, precis şi surprinzător”, avertizează ministrul israelian al Apărării

0
Publicat:

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a anunțat miercuri seară că riposta Israelului împotriva Iranului va fi mortală, precisă şi surprinzătoare.

Yoav Gallant a transmis un mesaj pe Facebook. FOTO Facebook Yoav Gallant
Yoav Gallant a transmis un mesaj pe Facebook. FOTO Facebook Yoav Gallant

„Atacul nostru împotriva Iranului va fi mortal, precis şi surprinzător", a avertizat Yoav Gallant într-un comunicat postat pe Facebook și alte reţelele de socializare.

Gallant a adăugat că „cei care încearcă să aducă daune Statului Israel vor plăti preţul”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Amintim că armata israeliană a bombardat, marți, o clădire rezidențială din Damasc unde s-ar fi aflat un oficial Hezbollah implicat în introducerea ilegală de arme în Liban, a declarat miercuri o persoană informată, relatează Wall Street Journal.

Șapte persoane, inclusiv femei și copii, au fost ucise în bombardamentul de marți, potrivit presei de stat siriene, care a relatat că trei rachete au fost trase dinspre Înălțimile Golan, controlate de Israel.

Israelul a anunțat extinderea ofensivei sale aeriene și terestre în Liban, semnalând totodată faptul că intenționează să-și implice marina în invazie.

Iranul a lansat, pe 1 octombrie, 200 de rachete către Israel, afirmând că a acţionat în represalii la asasinarea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, a liderului Hamas Ismail Haniyeh şi a unuia dintre comandanţii acestora.

Iranul sprijină Hamas, care, împreună cu organizaţia libaneză Hezbollah, face parte din ceea ce Republica Islamică descrie drept „axa rezistenţei” împotriva Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite