Anonymous declară război cibernetic Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O serie de site-uri israeliene importante au fost atacate recent de gruparea de hacktivişti FOTO Reuters
O serie de site-uri israeliene importante au fost atacate recent de gruparea de hacktivişti FOTO Reuters

Gruparea Anonymous „răzbună" utilizatorii de Internet din Israel declarând război cibernetic statului evreu. Corespondenţa electronică a 5.000 de oficiali israelieni a fost făcută publică ieri de către hacktivişti.

"Ne-a fost semnalat că guvernul israelian a ignorat în repetate rânduri avertizările privind încălcarea drepturilor omului, blocând accesul la Internet în Israel şi maltrând proprii cetăţeni, dar şi pe cei ai ţărilor învecinate", se arată în mesajul adresat de gruparea Anonymous.

Hackerii au postat pe site-ul lor anonpaste.me corespondenţa personală a 5.000 de oficiali israelieni, dar şi numele şi cărţile lor de identitate.

De asemenea, mesajul lansat de hacktivişti guvernului israelian mai menţiona că „asta este/ se va transforma într-un război cibernetic", notează Russia Today.

De curând, gruparea Anonymous a atacat peste 700 de site-uri israeliene, printre care şi Banca Ierusalimului, Ministerul israelian al Apărării şi pagina oficială a preşedintelui statului. Majoritatea site-urile sunt încă închise.

Ministrul israelian de Finanţe a luat la cunoştinţă cele mai recente atacuri cibernetice şi spune că guvernul se confruntă cu un război "pe un al doilea front".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite