Andrew Tate pierde procesul pentru defăimare intentat unui sergent american: dezvăluirile care au dus la arestarea sa pentru trafic de persoane

0
Publicat:

Controversatul influencer Andrew Tate a pierdut procesul pentru defăimare împotriva unui sergent al Marinei Statelor Unite ale cărui dezvăluiri au dus la arestarea sa, în România, sub acuzații de infracțiuni sexuale, scrie Daily Mail.

Andrew Tate nu are voie să părăsească România
Andrew Tate nu are voie să părăsească România FOTO Inquam Photos

Cererea lui Tate făcută la un tribunal federal din Florida a fost respinsă de judecătorul Robin Rosenberg - care a declarat că sergentul nu a avut altă opțiune decât să informeze superiorii deoarece mesajele pe care le-a primit de la o presupusă victimă erau „foarte grave”.

Cu toate acestea, judecătorul nu a respins o acuzație de defăimare, în aceeași plângere, împotriva victimei și a unei alte femei care spun că ar fi fost sechestrate de Andrew Tate, 37 de ani, și de fratele său în vârstă de 35 de ani, Tristan, în România, după ce au mers acolo pentru a lucra ca modele pentru aceștia.

Sergentul a anunțat Ambasada SUA din București

Potrivit plângerii sale, o femeie identificată doar ca 'Jane Doe' i-a trimis sergentului „mesaje tulburătoare” că aceasta era „traficată”, iar acesta a trimis mesajul la ambasada SUA din București.

În hotărârea sa, judecătorul Rosenberg a citat mesajele de la Jane Doe care susțineau că nu era lăsată să plece din casă.

Jane Doe, din comitatul Palm Beach, a mai spus că atunci când au reușit să părăsească locuința, cel care le păzea i-ar fi sunat la frați care ar fi contactat aeroporturile pentru a le opri să plece.

Mesajele deveneau mai frenetice pe măsură ce Jane Doe susținea că frații Tate „cunosc pe toată lumea” și au legături cu mafia, conform plângerii.

Sergentul a îndemnat-o pe femeie să „contacteze” ambasada SUA, dar ea nu s-a „simțit în siguranță să facă asta”.

Judecătorul spune că sergentul a acționat îndeptățit

Judecătorul a concluzionat: „Mesajele pe care sergentul le-a primit erau atât de îngrijorătoare și implicau o situație atât de serioasă încât orice persoană rezonabilă ar fi acționat pentru a salva potențiala victimă a traficului”.

A făcut ceea ce sistemul legal încurajează oamenii care suspectează activități criminale să facă - să alerteze autoritățile cu puterea de a investiga și acționa”.

Informațiile au declanșat o serie de evenimente care au condus la descinderea celor de la Crima Organizată din România la complexul fraților Tate, unde au fost găsite cele două femei.

Frații Tate la Tribunalul București
Frații Tate la Tribunalul București FOTO captură video

Potrivit documentelor de la tribunal, Jane Doe a călătorit în România pentru a se întâlni cu frații Tate și pentru a lucra pe OnlyFans și alte modele de internet, după ce l-a întâlnit pe Tristan la un eveniment din Miami.

Părinții lui Jane Doe, din comitatul Palm Beach, sunt și ei dați în judecată de frații Tate în aceeași acțiune de defăimare. Judecătorul a ordonat ca dosarul împotriva celor patru pârâți rămași să fie mutat din instanța federală în instanța din Palm Beach.

Niciunul dintre pârâți nu este numit, deoarece judecătorul a hotărât că toate identitățile lor trebuie protejate în urma amenințărilor online din partea fanilor lui Andrew Tate.

Frații Tate și Camera de Război

Andrew Tate și fratele său s-au mutat în România în 2017, la un an după ce a fost dat afară din emisiunea, Big Brother UK, unde a apărut un videoclip în care lovea o femeie cu o curea. El a declarat că incidentul a fost consensual.

Ulterior, a creat o rețea globală numită Camera de Război, unde membrii plăteau 8.000 de dolari pentru a învăța cum să fie „oameni moderni” eliberași din „încarcerarea indusă social”.

Cu toate acestea, o anchetă BBC a identificat 45 de posibile victime care ar fi fost manipulate să lucreze în industria sexului.

Înainte de arestare, Andrew Tate s-a lăudat și cu faptul că deține 33 de vehicule, inclusiv un Bugatti Chiron Pur Sport cu un preț de 3,6 milioane de dolari.

Procurorii au ridicat mașinile fraților Tate
Procurorii au ridicat mașinile fraților Tate FOTO Inquam Photos

Mașina, din care până acum au fost fabricate doar 60, a fost confiscată ca parte a unei capturi de active de 10 milioane de dolari care a inclus și mașini Ferrari și Porsche.

Ambii frați au apărut în instanță pe 1 februarie pentru o audiție pre-proces în încercarea de a recupera autoturismele. Dar un judecător a amânat decizia până pe 29 februarie.

Procurorii români spun că șapte victime ar fi fost aduse în România, unde ar fi fost intimidate, supravegheate și forțate să participe la pornografie.

Unul dintre inculpați ar fi violat o presupusă victimă de două ori în martie 2022, conform unui comunicat al procurorilor. O femeie britanică, cunoscută sub numele de Sophie, a pretins că Andrew a lovit-o și a strâns-o de gât până și-a pierdut cunoștința, „în timpul unui act sexual brutal”.

Tate a acumulat 8,7 milioane de urmăritori pe X și a pretins repetat că procurorii nu au nicio probă împotriva sa și că există o conspirație politică menită să-l reducă la tăcere.

Toți cei care au propagat aceste minciuni și au raportat lucruri în mod repetat fără nicio dovadă substanțială vor trebui să analizeze în interiorul lor de ce decid să încerce să distrugă viețile oamenilor doar pentru vizualizări”, a declarat Tate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite