Ambasadorul Myanmarului în China a murit subit. Cauza probabilă a decesului

0
0
Ambasadorul Myanmarului în China a decedat fulgerător FOTO EPA-EFE
Ambasadorul Myanmarului în China a decedat fulgerător FOTO EPA-EFE

Ambasadorul Myanmarului în China, U Myo Thant Pe, a murit subit duminică în oraşul Kunming din sud-vestul ţării, potrivit unui necrolog publicat în presa de stat din Myanmar şi unor surse diplomatice de la Beijing, informează luni Reuters.

Necrologul publicat luni de Ministerul de Externe din Myanmar (fostă Birmania n.r.) într-un ziar de stat nu precizează cauza morţii, relatează Agerpres.

Potrivit unor diplomaţi de la Beijing şi unei media în limba chineză din Myanmar, cauza ar fi probabil un atac de cord.

Ambasadorul U Myo Thant Pe a fost văzut ultima dată la o întâlnire sâmbătă cu un oficial local din provincia Yunnan, în sud-vestul Chinei şi care se învecinează cu Myanmar, potrivit presei locale.

U Myo Thant Pe a fost numit ambasador în China în 2019 şi a rămas în post după ce armata din Myanmar a luat puterea printr-o lovitură de stat în februarie 2021.

El este al patrulea ambasador care a murit în China în ultimul an.

Ambasadorul Germaniei Jan Hecker, în vârstă de 54 de ani, a murit în septembrie, la mai puţin de două săptămâni de când se afla în post la Beijing. Ambasadorul Ucrainei Serhi Kamîşev, 65 de ani, a murit în februarie la scurt timp după ce a vizitat o locaţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Ambasadorul Filipinelor Jose Santiago 'Chito' Sta. Romana, 74 de ani, a murit în carantină în provincia Anhui din estul Chinei în aprilie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Conducerea militară rusă a suferit schimbări majore din cauza eşecurilor. Cum foloseşte armata rusă prizonierii?

Spitalele regionale. 17 ani de promisiuni, trei unităţi încă la stadiul de proiect. Cum a luat naştere ideea şi cum au plusat politicienii de la guvernare la guvernare

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite