Aleile din cartierul gheişelor din Kyoto - Japonia vor fi în curând interzise turiştilor: „Suntem disperaţi" VIDEO

0
Publicat:

În curând, turiştilor le va fi interzis să intre pe aleile private din celebrul cartier al gheişelor din Kyoto, a anunțat joi un responsabil al acestui oraş din vestul Japoniei care încearcă să combată efectele turismului excesiv post-pandemic, informează AFP, citată de Agerpres.

Locuitorii din fosta capitală imperială a Japoniei şi-au exprimat de mult timp frustrarea faţă de comportamentul unor turişti, în special în cartierul Gion, care găzduieşte casele în care oferă spectacole „geiko", denumirea locală a gheişelor, şi tinerele lor ucenice, „maiko".

„Gion nu este un parc de atracţii"  

La sfârșitul anului trecut, consiliul local din Gion a cerut primăriei din Kyoto să ia măsuri împotriva unor comportamente considerate indezirabile, cum ar fi hărţuirea gheişelor. „Gion nu este un parc de atracţii", au declarat membrii consiliului local.

Din aprilie, consiliul va cere, de asemenea, turiştilor să stea departe de aleile private, a declarat pentru AFP Isokazu Ota, unul dintre responsabilii săi.

„Nu vrem să facem asta, dar suntem disperaţi", a adăugat el, precizând că vor fi amplasate panouri pentru a-i avertiza pe vizitatori.

Hanamikoji, strada principală din Gion, care este publică, va rămâne deschisă turiştilor.

Ota spune că grupurile de turişti se comportă uneori „ca nişte paparazzi" atunci când gheişele ies de pe aceste alei înguste, de unul sau doi metri lăţime.

Responsabilul a relatat presei japoneze incidente cum a fost cel în care kimono-ul unei maiko a fost rupt de turişti sau cel în care un muc de ţigară a fost pus în gulerul hainelor uneia dintre ele.

Gheişele nu sunt prostituate

Gheişele nu sunt prostituate, contrar unor credinţe, ci animatoare care îşi distrează clienţii cu dansuri japoneze, spectacole muzicale şi jocuri.

După ridicarea restricţiilor la frontiere instituite în timpul pandemiei de COVID-19, Japonia a înregistrat un aflux de vizitatori străini, astfel încât ia uneori măsuri împotriva turismului excesiv.

Kyoto. FOTO Facebook Katsuhiko Arinobu
Kyoto. FOTO Facebook Katsuhiko Arinobu

În această vară, pasionaţii de drumeţii montane care vor dori să urmeze cel mai popular traseu amenajat pe Muntele Fuji vor trebui să plătească 12 euro, o măsură care a fost adoptată pentru a reduce aglomeraţia şi a îmbunătăţi normele de siguranţă pe acest vulcan japonez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite