Afganistan: Două tone de explozibile, confiscate de forţele de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele de securitate afgane au descoperit două tone de explozibile la Kabul, care ar fi aparţinut unei reţele teroriste, afiliate talibanilor, ce activează în Afganistan şi Pakistan, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Două tone de azotat de amoniu au fost descoperite de forţele de ordine afgane în Budkhak, o zonă din estul capitalei afgane. Azotatul de amoniu, o substanţă componentă a dispozitivelor explozive improvizate, ar fi putut fi folosit în zeci de atacuri cu bombă, a subliniat, miercuri, un oficial al serviciilor secrete afgane.

„Substanţa se foloseşte în compoziţia bombelor detonate de kamikaze sau transportate de maşini-capcană, astfel că această descoperire va preveni zeci de atacuri cu bombă“, a precizat oficialul afgan sub protecţia anonimatului pentru Reuters.

Potrivit Directoratului Naţional de Securitate, substanţa era transportată în 20 de pachete, trimise din Pakistan de reţeaua extremistă Haqqani, care activează în Afganistan şi Pakistan. 

Gruparea Haqqani, afiliată talibanilor, este responsabilă de mai multe atacuri în Afganistan, mai ales la Kabul.

Descoperirea vine în contextul în care, vineri seară, un hotel din apropierea ambasadei Spaniei a fost vizat de un atac sinucigaş al talibanilor, soldat cu moartea a şase persoane, doi spanioli şi patru poliţişti afgani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite