A nins în Africa de Sud pentru prima dată în 11 ani, un fenomen meteo rar: „Magie pură!“ VIDEO

0
Publicat:

Locuitorii din Johannesburg, cel mai mare oraș din Africa de Sud, au fost uimiți de prima ninsoare care a căzut în ultimii 11 ani, iar unii copii au fost fascinați de zăpada pe care au văzut-o pentru prima dată în viaţă.

În timp ce în unele părți din Africa de Sud ninge frecvent în lunile de iarnă din emisfera sudică (din iunie până în august), la Johannesburg a fost cel mai recent zăpadă în august 2012.

Ninsoare în Africa de Sud FOTO timeslive.co.za
Ninsoare în Africa de Sud FOTO timeslive.co.za

Pe rețelele de socializare, locuitorii din Johannesburg au descris zăpada ca fiind „magie pură” sau „un minunat început de săptămână”, relatează The Guardian.

Jennifer Fitchett, profesor de geografie și fizică de la Universitatea din Witwatersrand, a declarat pentru ziarul South Africa Times că zăpada nu va dura probabil prea mult. A fost cauzată de o creștere a umidității, de temperaturi scăzute și de un vânt rece.

Se întâmplă o dată la 10 ani și ceva. Nu suntem într-o zonă care are multe ninsori și asta pentru că iarna avem condiții uscate (...), motiv pentru care nu avem nicio ploaie sau foarte puțină în lunile de iarnă. Și deci nu avem multă umiditate în aer.”

Ultima dată a nins în 2012 și înainte de 2007, a spus ea.

Zăpada cade în Johannesburg o dată la cinci ani, în medie, iar ninsorile mai abundente ca cele observate luni, 10 iulie, apar o dată la 10 până la 20 de ani, a declarat Francois Engelbrecht, profesor de climatologie la Universitatea din Witwatersrand, pentru site-ul de știri Daily Maverick.

Avertizări de vreme rece

Serviciul Meteorologic din Africa de Sud a emis avertismente de vreme rea din cauza frontului rece care a cuprins provincia Gauteng, care conține Johannesburg și capitala Pretoria.

La sud de orașul Brackenhurst, un fotograf Reuters a văzut copii făcând bulgări de zăpadă și îngeri de zăpadă pe terenul unei școli.

Dar pentru alții, precum șoferul Chenjerai Murape a cărui motocicletă nu a pornit, zăpada le-a creat probleme.

Încerc să încălzesc motorul ca să poată porni... ”, a spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite