12 arestări după destructurarea unei rețele transatlantice de proxenetism. Zeci de milioane de euro obținute de interlopii din Franța, Spania și Columbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vastă reţea transatlantică de proxenetism, care acţiona în Franţa, Spania şi Columbia şi care ar fi obţinut până la 30 de milioane de euro pe an, a fost destructurată, a anunţat vineri o sursă din cadrul poliţiei franceze, transmite Agerpres.

Victimele avea între 20 și 40 de ani și proveneau din America de Sud
Victimele avea între 20 și 40 de ani și proveneau din America de Sud

Un cuplu, care se afla în fruntea reţelei, a fost încarcerat în Columbia, patru bărbaţi şi două femei au fost arestaţi în Spania şi vor fi în curând predaţi Franţei, iar doi bărbaţi şi două femei urmau să apară vineri în faţa justiţiei franceze, a precizat sursa citată, confirmând informaţii publicate de ziarul Le Parisien şi radio France Inter.

Ancheta, încredinţată din septembrie 2021 Jurisdicţiei naţionale însărcinate cu lupta împotriva crimei organizate (Junalco), a fost deschisă pentru proxenetism, trafic de fiinţe umane în variantă agravată, spălare de bani în bandă organizată şi asociere de infractori.

Victimele, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, erau "în principal columbiene şi venezuelene, dar şi din Peru şi Paraguay", a declarat pentru AFP comisarul Elvire Arrighi, şefa Biroului central pentru suprimarea traficului de fiinţe umane (Ocrteh), care a condus dosarul.

Reţeaua era administrată din Columbia de un cuplu format dintr-o venezueleană şi un columbian care le-a promis victimelor recrutate un viitor mai bun în Europa.

Două "centre de apel" din Spania, în Malaga şi Madrid, şi un altul în Franţa, puneau în legătură clienţii francezi cu victimele.

Comisarul Elvire Arrighi a subliniat "cooperarea internaţională fără precedent" dintre Franţa, Columbia şi Spania, care arată că "în faţa crimei organizate fără frontiere, forţele de poliţie pot lucra împreună, inclusiv peste ocean".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite