Proxeneți din Brăila, săltați de DIICOT și BCCO. Minore obligate să se prostitueze în țară și în străinătate

0
Publicat:

Trei persoane din Brăila au fost arestate preventiv și a patra a fost plasată în arest la domiciliu într-un dosar penal ce vizează traficul de persoane, traficul de minori și actul sexual cu un minor.

Minorele au fost exploatate sexual atât în țară, cât și în străinătate FOTO arhivă Adevărul
Minorele au fost exploatate sexual atât în țară, cât și în străinătate FOTO arhivă Adevărul

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Brăila, împreună cu lucrătorii de polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe 4 octombrie, pe raza municipiului Brăila, într-un dosar penal ce vizează constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor.

„În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2020, mai mulți inculpați au exploatat sexual, în țară și în străinătate, 10 persoane vătămate, dintre care 7 minore”, au stabilit anchetatorii.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au fost conduse în vederea audierii 37 de persoane. În urma audierilor, procurorii au reținut 4 persoane pentru 24 de ore și au plasat o persoană sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pe 5 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a emis mandate de arestare pe numele a 3 persoane și a plasat în arest la domiciliu a patra persoană.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, Inspectoratului de Poliție Județean Brăila - Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite