Zelenski: Ucraina, pregătită să ofere ajutor poporului turc „prieten“ în urma cutremurului

0
Publicat:

Preşedintele Ucrainei a declarat luni că ţara sa, aflată în plin război după invazia declanşată împotriva sa de către Rusia, este gata să ofere asistenţă poporului turc "prieten" în urma cutremurului care a lovit Turcia, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Volodimir Zelenski a reacționat după cutremurul produs în Turcia, în cursul nopţii de duminică spre luni.

„Sunt şocat de ştirile despre moartea şi rănirea a sute de persoane în urma cutremurului din Turcia,. Transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor, iar celor răniţi le dorim însănătoşire grabnică. Suntem în acest moment aproape de poporul turc prieten, gata să oferim asistenţa necesară", a scris Zelenski pe Twitter, într-un mesaj adresat Ankarei.

Peste 280 de morţi în Turcia și mii de răniți

284 de morţi şi la cel puţin 2.320 de răniţi, este bilanțul de până acum al puternicului cutremur care a lovit sud-estul Turciei, potrivit datelor furnizate de vicepreşedintele turc Fuat Oktay, citat de AFP.

Amintim că de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina de către Rusia, cu aproape un an în urmă, Turcia a menţinut relaţii de cooperare atât cu Moscova, cât şi cu Kievul, căruia i-a furnizat drone şi a mediat, alături de ONU, acordul privind exportul de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră.

Ankara a propus inclusiv medierea în  conflictul armat declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite