Iohannis: România este solidară cu cei afectați de tragedia din Turcia și Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a transmis sincere condoleanțe din partea României familiilor victimelor cutremurului din Turcia și Siria. 

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Gândurile noastre se îndreaptă către victime și familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria. Transmit din partea României condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică persoanelor rănite. România este solidară cu cei afectați de această tragedie”, a transmis Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

De asemenea, și premierul României și-a exprimat solidaritatea cu toate persoanele afectate de cutremurul produs în Turcia. Ciucă a anunțat că România este dispusă să ofere sprijin Turciei în urma seismului de 7,8 grade.

„Gândurile noastre sunt alături de oamenii din Turcia, la familiile victimelor și la toți cei răniți sau afectați de devastatorul seism care a lovit Gaziantep. România este pregătită să ofere ajutor”, a scris premierul pe Twitter.

În această dimineață, la propunerea DSU, a fost convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-a decis trimiterea în Turcia a unei echipe RO-USAR, cu personal specializat în astfel de situații din cadrul IGSU.

„Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută. Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

 Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit provinciile turce Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est). Seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri. Potrivit celui mai recent bilanț, numărul morților a crescut la peste 500 de persoane în Turcia și Siria. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite