Zelenski: În fiecare săptămână facem lucruri care ne aduc mai aproape de Uniunea Europeană şi asigurăm forţe suplimentare pentru a înfrunta Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Volodomir Zelenski susţine că,statul ucrainean se întăreşte                      FOTO Profimedia
Preşedintele Volodomir Zelenski susţine că,statul ucrainean se întăreşte                      FOTO Profimedia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ucrainenii fac totul pentru a se asigura că forţele de ocupaţie nu au „oportunităţi logistice", referindu-se la avarierea podului Antonivsky din Herson.

„În fiecare săptămână, ne întărim statul, în fiecare săptămână facem lucruri care ne aduc mai aproape de Uniunea Europeană şi în fiecare săptămână asigurăm forţe suplimentare pentru a înfrunta Rusia", subliniază el.

Zelenski s-a referit, în mesajul video de miercuri noapte, la podul Antonivsky din Herson - avariat în urma atacurilor cu rachetă ucrainene - şi la altele din regiune.

„Desigur, toate vor fi reconstruite, dar de către noi. Facem totul pentru a ne asigura că ocupanţii nu au oportunităţi logistice pe pământul nostru. Orice planuri ar avea, noi le vom strica. Şi ne vom elibera teritoriul prin mijloace militare, diplomatice şi de orice alt fel, până vom ajunge la graniţele legale ale Ucrainei", a afirmat preşedintele ucrainean.

El a adăugat că Ucraina se pregăteşte să crească exportul de electricitate pentru consumatorii din Uniunea Europeană.

„În pofida acestui război, am asigurat conectarea reţelei de energie din Ucraina la sistemul energetic din întreaga Europă în timp record. Exporturile noastre ne permit nu doar să obţinem valută, ci şi să ajutăm partenerii noştri să reziste presiunii Rusiei în ceea ce priveşte energia. Treptat, vom face din Ucraina unul dintre garanţii securităţii energetice europene graţie producţiei noastre de electricitate", a susţinut şeful statului.

Zelenski a menţionat că în a doua parte a săptămânii sunt programate evenimente importante pe plan politic şi diplomatic: „În primul rând, este vorba despre sărbătorirea, mâine (joi - n.r.), a Zilei statalităţii Ucrainei. Dar nu doar asta. Vor mai fi evenimente, vor mai fi veşti. În fiecare săptămână, ne întărim statul, în fiecare săptămână facem lucruri care ne aduc mai aproape de Uniunea Europeană şi în fiecare săptămână asigurăm forţe suplimentare pentru a înfrunta Rusia", a subliniat el.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ucraina va ajuta Europa să reziste presiunii energetice ruse, afirmă Zelenski

CNN: Putin a pus ochii pe faimoasele drone Bayraktar care i-au îngrozit pe ruşi. Liderul de la Kremlin vrea să deschidă o fabrică în Rusia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite