Zelenski despre Putin: „O fiară bolnavă și cinică” - Criticile dure în urma acuzațiilor Kremlinului

0
Publicat:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat o nouă serie de critici împotriva liderului rus Vladimir Putin, numindu-l o „fiară bolnavă și cinică”. Putin a acuzat din nou Ucraina de implicații în atacul terorist de de vineri asupra unei săli de concerte din Moscova, în ciuda revendicării făcute de Statul Islamic pentru acest incident tragic, informează EFE.

Volodimir Zelenski, atac la adresa lui Putin FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski, atac la adresa lui Putin FOTO EPA-EFE

Într-un discurs transmis pe rețelele de socializare, Zelenski a comentat declarațiile lui Putin, considerând că acesta vorbește în interesul său personal și că aruncă vina asupra Ucrainei în mod repetat.

„Putin a vorbit din nou pentru sine astăzi, lucru care a fost retransmis la televizor. Încă o dată, a dat vina pe Ucraina. Fiară bolnavă şi cinică”, a comentat Zelenski în discursul său tradiţional nocturn publicat pe reţeaua de socializare X.

Mai mult, președintele ucrainean a subliniat că în mintea lui Putin, toți sunt considerați teroriști, în timp ce el însuși alimentează teroarea de două decenii.

„Putin reprezintă vitrina cea mai mare a terorii. El și serviciile sale speciale. Atunci când el va dispărea, va dispărea și cererea de teroare și violență...”, a subliniat Zelenski.

Președintele Ucrainei a folosit termenul „fereastră”, același utilizat și de către Kremlin și de către aparatul de securitate al președinției ruse, atunci când au afirmat că Ucraina a furnizat teroriștilor implicați în atacul asupra sălii de concerte Crocus City Hall, de lângă Moscova, un loc de evadare din Rusia în țara vecină, traversând granița ruso-ucraineană.

Putin a declarat luni, în timpul unei întâlniri cu membri ai guvernului și forțelor de securitate, transmisă în direct la televiziune, că atacul a fost comis de „islamiști radicali”, dar a menționat că, în continuare, cred că în spatele atrocităților se află Ucraina și aliații săi occidentali, mai ales SUA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite