ISIS amenință să se răzbune pe Putin pentru torturarea suspecților de terorism care au ucis 137 de oameni în sala Crocus. „Asasinii” au fost bătuți, electrocuți și mutilați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea jihadistă Stat Islamic i-a amenințat pe rușii „sălbatici“ cu „masacrul” , inclusiv pe Vladimir Putin, pentru torturarea bărbaților suspectați că au ucis 137 de persoane într-un atac terorist la o sală de concerte de lângă Moscova, vineri, 23 martie.

conflict rusia stat islamic isis foto sutterstock jpg

Cei patru bărbați acuzați că au comis masacrul atroce în sala Crocus au fost filmați în mod repetat loviți, electrocutați, mutilați, unuia i s-a tăiat o bucată de ureche și forțat să o mănânce, de către forțele de securitate ruse care i-au capturat și interogat.

În afișul înfiorător, ISIS îi descrie pe ruși ca fiind „sălbatici” înainte de a-i cere lui Putin „să nu mai tortureze prizonierii Statului Islamic”.

Apoi, ei spun că imaginile și videoclipurile cu proprii membrii abuzați și bătuți nu au făcut decât să sporească „pofta de sânge pentru mii de frați ai lor”.

Patru suspecți au fost puși sub acuzare pentru terorism pentru comiterea masacrului de la Moscova în care au fost uciși peste 130 de oameni. Trei dintre ei și-ar fi recunoscut vinovăția. Cu fețele umflate și vinete, au ajuns la tribunal purtând semnele unor bătăi severe. Unul dintre ei, adus în scaun cu rotile, părea că abia era conștient în timpul audierii. Starea lor a ridicat semne de întrebare dacă într-adevăr au vorbit liber. Presa rusă scrie că serviciile de securitate i-ar fi torturat în timpul interogatoriilor. Instanța a dispus pentru ei arest preventiv până în 22 mai.

Toţi cei patru sunt din Tadjikistan şi se aflau în Rusia cu vize temporare sau expirate. Instanţa a ţinut audieri cu uşile închise pentru fiecare dintre acuzaţi, fără a permite accesul publicului.

Dalerdjon Mîrzoev, 32 de ani, a fost primul acuzat adus în faţa instanţei. Mîrzoev, din Tadjikistan, era înregistrat cu o şedere temporară pentru trei luni în oraşul Novosibirsk din sudul Rusiei, în Siberia, dar aceasta expirase, potrivit RIA Novosti.

Saidakrami Raceabalizoda a apărut ca al doilea acuzat şi a declarat în faţa instanţei că avea documente de înregistrare ruseşti, dar că nu-şi aminteşte unde se află acestea. El a comunicat prin intermediul unui interpret, potrivit RIA Novosti. Raceabalizoda s-ar fi născut în 1994. Are o soție și un copil. A apărut bandajat după ce o bucată din urechea bărbatului a fost tăiată în timpul reținerii de către un grup cecen din Garda Rusă.

Şamsidin Fariduni s-a născut în 1998 în Tadjikistan. Fariduni a fost angajat oficial la o fabrică din oraşul rus Podolsk şi era înregistrat în oraşul Krasnogorsk. Bărbatul ar fi fost supus la electroșocuri, Pe canalele de Telegram rusesști a apărut o fotografie cu el întins pe podea, cu fire conectate la organele genitale.

Muhammadsober Faizov, cel de-al patrulea acuzat, părea că nu răspunde, fiind într-un scaun cu rotile. A fost însoţit de un medic la înfăţişarea sa în faţa instanţei. Faizov era şomer temporar, înainte lucrând într-o frizerie din Ivanovo, un oraş situat la nord-est de Moscova. El este înregistrat în acest oraş și s-ar fi născut în 2004.

Cei patru bărbaţi acuzaţi că au deschis focul asupra mulţimilor au fost forţaţi să intre duminică într-o sală de judecată însângeraţi şi învineţiţi .

Imaginile de la un tribunal districtual din Moscova l-au arătat pe unul dintre suspecți stând în cușca inculpatului cu un bandaj peste urechea tăiată.

Imaginile din sala de judecată publicate de presa rusă au arătat, de asemenea, că un alt suspect adus într-un scaun cu rotile căruia aparent îi lipsește un ochi.

Un altul avea un ochi negru și o pungă de plastic ruptă în jurul gâtului, iar un al patrulea suspect, cu fața umflată, părea dezorientat și se străduia să-și țină ochii deschiși.

Până în prezent, 11 persoane au fost reținute, inclusiv cei patru bănuiți bănuiți înarmați, care au fugit din sala de concert și s-au îndreptat spre regiunea Briansk, la aproximativ 340 km sud-vest de Moscova.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite