Volodimir Zelenski, despre scrutinul prezidențial din Rusia: „Nu există legitimitate în această imitație de alegeri”

0
Publicat:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut duminică, 17 martie, că dictatorul rus este „bolnav de putere și face totul pentru a fi la conducere pentru totdeauna". Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,17% din voturi în baza rezultatelor procesării a 70% din buletinele de vot, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse.

Volodimir Zelenski
Zelenski susține că Putin ar trebui să fie judecat la Haga. FOTO Profimedia (Arhivă)

Nu există legitimitate în această imitaţie de alegeri şi nu poate exista. Această persoană ar trebui să fie judecată la Haga. De asta trebuie să ne asigurăm”, a mai spus liderul de la Kiev, conform Reuters

De asemenea, el a mai ținut să precizeze în discursul său nocturn că „dictatorul rus simulează din nou alegeri” și că liderul de la Kremlin este „bolnav de putere și face totul pentru a fi la conducere pentru totdeauna". 

Nu există legitimitate în această imitație de alegeri și nu poate exista. Această persoană ar trebui să fie judecată la Haga. De asta trebuie să ne asigurăm", a mai precizat președintele ucrainean. 

Este evident că alegerile nu sunt nici libere, nici corecte, având în vedere modul în care Putin i-a întemnițat pe adversarii politici și i-a împiedicat pe alții să candideze împotriva sa”, a transmis Casa Albă, potrivit Reuters.

Amintim faptul că alegerile prezidențiale din Federația Rusă au avut loc între 15 și 17 martie. Vladimir Putin, care se află la putere de aproape 25 de ani, nu s-a confruntat cu niciun opozant, în condițiile în care brațul electoral al regimului său i-a eliminat din cursă pe doi posibili candidați cu platforme anti-război. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite