Zbor special spre Rusia pentru un fost ministru austriac şi poneii săi. Karin Kneissl, cunoscută pentru un vals cu Putin în 2018

0
Publicat:

Fosta şefă a diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, cunoscută pentru că a dansat un vals cu Vladimir Putin în 2018, s-a instalat în Rusia după o călătorie cu poneii săi într-un zbor special organizat de la o bază aeriană rusă din Siria, informează miercuri AFP.

Karin Kneissl dansând cu Vladimir Putin, la nunta sa. Foto: EPA-EFE
Karin Kneissl dansând cu Vladimir Putin, la nunta sa. Foto: EPA-EFE

Numită de extrema dreaptă la conducerea Ministerului de Externe, între decembrie 2017 şi mai 2019, Karin Kneissl locuia în Liban din 2022 şi a decis să se stabilească la Sankt-Petersburg pentru a prelua funcţia de preşedinte al unui nou think tank universitar în iunie, scrie Agerpres.

Site-ul de investigaţii The Insider a scris marţi că Kneissl a ajuns în Rusia după un zbor săptămâna trecută împreună cu poneii săi de la baza aeriană rusă Hmeimim din Siria la Sankt-Petersburg.

Fosta şefă a diplomaţiei austriece, în vârstă de 58 de ani, a încercat să se justifice miercuri: "Mi-a fost imposibil să conduc un camion prin Siria în condiţii de război", a declarat ea pentru AFP.

"Din cauza sancţiunilor, nu există niciun zbor sau (serviciu de expediere) DHL", a explicat ea în continuare pe contul său de Telegram, exprimându-şi surprinderea că "mutarea sa a devenit un subiect politic".

Karin Kneissl a ţinut prima pagină a ziarelor în 2018, când l-a invitat pe preşedintele rus la nunta sa, pe când se afla la conducerea diplomaţiei austriece.

Presa apropiată Kremlinului a fost încântată să publice imagini, care au făcut înconjurul lumii, cu mireasa valsând alături de preşedintele rus, pe care l-a onorat cu o amplă reverenţă.

După ce a părăsit guvernul, Karin Kneissl s-a alăturat consiliului de administraţie al gigantului petrolier rus Rosneft în 2021, poziţie pe care a părăsit-o în mai 2022, în urma presiunilor, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Foarte controversată în ţara sa, Kneissl s-a mutat în Franţa în septembrie 2020. Ea susţine că a fost forţată să plece şi că se stabilise temporar într-un mic sat din Liban, iar de acum va trăi la Sankt-Petersburg.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite