Fosta ministră din Austria care a dansat cu Putin și-a petrecut vara într-o casă de vacanță în Rusia

0
Publicat:

Un fost ministru de externe austriac care a dansat cu președintele rus Vladimir Putin la nunta sa a locuit în această vară într-un sat rusesc, a relatat marți presa locală. Putin a participat la nunta ministrei Karin Kneissl din 2018, la o podgorie austriacă, unde cei doi valsat braț la braț.

Karin Kneissl, dansând cu Putin
Karin Kneissl, dansând cu Putin

Imaginea cu Putin și Kneissl dansând vals a ținut prima pagină a ziarelor multă vreme, în 2018.

Kneissl a dezvăluit într-un interviu acordat presei ruse că a închiriat o casă de vară în satul Petrushovo din regiunea Ryazan, la aproximativ 350 de kilometri sud-est de Moscova.

Am rezervat-o pentru încă o lună, apoi vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Kneissl pentru site-ul de știri online Vidsboku, fără a dezvălui cât timp a stat la Petrushovo. „Când mă uit la găini, rațe, capre pe stradă - aceasta este și lumea mea, pentru că am trăit într-un sat mic din Austria”, a spus ea la un eveniment local, vorbind în limba rusă.

Canalul recent înregistrat de Kneissl pe aplicația de mesagerie Telegram conține fotografii cu ponei, pisici și găini, deși ea nu precizează unde au fost făcute imaginile.

Legături strânse cu Rusia

Kneissl a fost ministru de externe austriac în perioada 2017-2019 și s-a alăturat consiliului de administrație al gigantului petrolier rus Rosneft în calitate de director independent în 2021. Ea a părăsit consiliul de administrație al Rosneft în mai 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Dar, într-un semn al legăturilor sale tot mai profunde cu Rusia, Kneissl este listată ca director al Observatorului geopolitic pentru problemele cheie ale Rusiei, un centru de cercetare de la Universitatea din Sankt Petersburg. Centrul a fost înființat la începutul lunii martie cu scopul de a „găsi soluții la provocările dezvoltării globale și la obiectivele politice ale Rusiei”, scrie The Moscow Times.

Pe site-ul personal al lui Kneissl se precizează că aceasta și-a părăsit țara de origine în septembrie 2020 din cauza amenințărilor cu moartea și a unei „interdicții de facto de a lucra în Austria”. Ea a locuit la o mică fermă în Franța, precum și în nordul Libanului, înainte de a se stabili temporar în Rusia.

Întrebată dacă păstrează legături cu Putin, Kneissl a declarat pentru Vidsboku că l-a văzut ultima dată pe liderul rus în 2019.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite