Fosta șefă a Ministerului de Externe austriac și-a anunțat mutarea la Sankt Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Karin Kneisl a menționat că va lucra la centrul GORKI, co-fondat de Austria alături de Rusia.

Karin Kneissl dansând cu Vladimir Putin, la nunta sa. Foto: EPA-EFE
Karin Kneissl dansând cu Vladimir Putin, la nunta sa. Foto: EPA-EFE

Fostul ministru austriac de externe, Karin Kneissl, se va muta la Sankt Petersburg pentru a lucra la centrul GORKI (Observatorul Geopolitic pentru problemele cheie ale Rusiei), pe care ea îl conduce.

"Am co-fondat centrul GORKI și îl administrez. Deoarece există multă muncă acolo și necesită multă atenție, nu pot face asta în treacăt, am decis să mă mut la Sankt Petersburg pentru această lucrare", a spus Kneisl, pe marginea Forumului Economic de Est (VEF).

Ea a adăugat că Universitatea de Stat din Sankt Petersburg îi oferă o importantă asistență cu documentele necesare activității de cercetare. „Centrul se ocupă, printre altele, de probleme de energie, migrație și noi alianțe - probleme în care sunt bine versată, care afectează și lumea arabă și islamică, cu care sunt familiarizată”, a remarcat fosta șefă a Ministerul de Externe.

Kneissl a ocupat funcția de ministru austriac pentru Afaceri Europene, Integrare și Relații Externe (Afaceri Externe) din 2017 până în 2019. În această vară, fosta ministru a locuit în regiunea Ryazan, unde a ajuns după Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Cel de-al VIII-lea Forum Economic de Est are loc la Vladivostok în perioada 10-13 septembrie. Motto-ul său este „Spre cooperare, pace și prosperitate”. Evenimentul este organizat de Fundația Roscongress.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite