Zbor inaugural al taxiului zburător al Volocopter, care vrea să ofere servicii la Jocurile Olimpice din Paris din 2024

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Firma germană Volocopter a efectuat luni primul zbor al taxiului său aerian electric, la un show aviatic de pe aeroportul francez Le Bourget, şi are ca obiectiv să ofere servicii de transport la Jocurile Olimpice din Paris, care vor avea loc în 2024, transmite Reuters.

Taxiul zburător, care seamănă cu un elicopter mic, a decolat de pe aeroportul Le Bourget de lângă Paris şi a aterizat apoi vertical, după un zbor de trei minute.

Vehiculul, care nu a avut pasageri la bord, a zburat circa 500 de metri, la o viteză de până la 30 de kilometri pe oră şi la o altitudine de aproximativ 30 de metri, a anunţat Volocopter într-un comunicat.

Taxiul are o capacitate de două persoane şi un compartiment pentru bagaje.

”Intenţia clară pentru Paris 2024 este să avem un serviciu regulat operaţional. Aceasta este o provocare”, a declarat directorul general al Volocopter, Florian Reuter.

Reuter a spus că serviciul de taxi zburător va fi efectuat iniţial cu un pilot licenţiat, pentru a respecta reglementările actuale.

”În timp...dorim ca aceste vehicule să zboare autonom, astfel încât să nu mai fie nevoie de o licenţă de pilot”, a adăugat acesta.

Reuter a descris piaţa mobilităţii urbane ca fiind ”uriaşă”.

”Mobilitatea urbană este o piaţă de peste 10.000 de miliarde de dolari. Estimăm că, până în 2035, putem servi o piaţă care are oportunităţi de aproximativ 300 de miliarde de dolari, a mai spus acesta.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite