Zelenski a ajuns la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat sâmbătă pe aeroportul Ciampino din Roma, a declarat o sursă politică pentru Reuters.

Volodimr Zelenski se află în vizită în Italia unde se va întâlni cu papa Francisc FOTO EPA-EFE
Volodimr Zelenski se află în vizită în Italia unde se va întâlni cu papa Francisc FOTO EPA-EFE

Cu prilejul vizitei sale în Italia, Zelenski se va întâlni cu premierul Giorgia Meloni, cu președintele Sergio Mattarella și cu Papa Francisc.

Suveranul pontif a declarat la sfârșitul lunii aprilie că Sfântul Scaun este implicat într-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Confirmând vizita pe Twitter, președintele ucrainean a calificat vizita drept importantă pentru "apropierea Ucrainei de victorie”.

Zelenski se deplasează pentru prima dată în Italia de la invazia rusă în Ucraina, la 24 februarie anul trecut.

Televiziunea de stat italiană a raportat că a fost impusă o zonă de interdicție aeriană deasupra Romei, iar polițiști înarmați au fost plasați strategic pe clădirile înalte.

Președintele ucraienean urmează să aibă întrevederi separate cu președintele Sergio Mattarella și cu premierul Giorgia Meloni înainte de a se deplasa la Vatican. Zelenski va fi invitatul unui popular talk-show difuzat la televiziunea națională înainte de a pleca spre Germania.

Premierul italian Georgia Meloni l-a vizitat pe Zelenski la Kiev în februarie pentru a-l asigura de sprijinul continuu al Italiei pentru Ucraina, în pofida faptului că unii dintre membrii coaliției de guvernământ, în special fostul premier Silvio Berlusconi, au legături strânse și de lungă durată cu Moscova.

Este de așteptat ca întâlnirea cu papa Francisc să fie cea mai importantă parte a călătoriei lui Zelenski în Italia. Cei doi s-au întâlnit la Vatican în 2020 și au avut mai multe conversații telefonice de când a început războiul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite