Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, s-au putea întâlni sâmbătă cu Papa Francisc

0
Publicat:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy este așteptat să se întâlnească sâmbătă cu Papa Francisc la Vatican, au declarat joi surse diplomatice. 

V. Zelenski - FOTO: EPA EFE
V. Zelenski - FOTO: EPA EFE

Întâlnirea ar avea loc la câteva zile după ce papa a declarat că Sfântul Scaun a fost implicat într-o misiune de pace pentru a încerca să pună capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, susține Reuters.

Călătoria planificată nu a fost anunțată oficial. Papa Francisc nu a oferit alte informații despre inițiativa de pace.

De asemenea, nu a existat niciun comentariu imediat din partea guvernului de la Kiev cu privire la rapoartele privind posibila călătorie. Biroul lui Zelenski nu transmite niciodată detalii despre planurile sale de călătorie din motive de securitate.

O sursă politică italiană a confirmat că președintele Ucrainei s-ar putea afla la Roma în weekend și a spus că, dacă va fi așa, îl va vedea și pe premierul italian Giorgia Meloni, care este un apărător fervent al Ucrainei, pe care Rusia a invadat-o în februarie 2022.

Vestea vizitei planificate a fost raportată pentru prima dată de agenția de știri Ansa din Italia. Acesta a spus Zelenski a fost, de asemenea, așteptat să călătorească în Germania în acest weekend.

De la invazie, papa a pledat pentru pace practic săptămânal și și-a exprimat în mod repetat dorința de a acționa ca un liant între Kiev și Moscova. Oferta sa nu a reușit până acum să producă niciun progres.

Premierul Ucrainei s-a întâlnit cu papa luna trecută și a declarat că a discutat despre o "formulă de pace" propusă de Zelenski. El a spus că l-a invitat și pe pontif să viziteze Kievul.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a declarat anterior că vrea să viziteze atât Kievul, cât și Moscova într-o misiune de pace.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite