Volodimir Zelenski s-a deplasat în Donbas, în apropiere de front VIDEO

0
Publicat:

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a deplasat marți la Sloviansk, un oraș din regiunea Donețk situat la 45 de kilometri de Bahmut, principalul câmp de luptă din estul Ucrainei.

Volodimir Zelenski la intrarea în orașul Sloviansk FOTO Twitter @alert_ukraine
Volodimir Zelenski la intrarea în orașul Sloviansk FOTO Twitter @alert_ukraine

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare, şeful statului ucrainean poate fi văzut la intrarea în oraşul Sloviansk în timp ce transmite un mesaj de încurajare militarilor din ţara sa cu ocazia Zilei forţelor armate, sărbătorită marţi.

„Începem întotdeauna prin a ne aduce aminte de eroii noştri căzuţi, de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina”, spune Zelenski, care stă în faţa numelui oraşului sculptat în beton şi vopsit în culorile galben şi albastru ale Ucrainei.

Spre deosebire de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cel care a declanșat războiul din Ucraina, Volodimir Zelenski s-a deplasat de mai multe ori în apropierea frontului, vizitând Harkov, Nikolaev sau Herson. Sloviansk este considerat un oraş simbol al rezistenței ucrainene în fața invaziei ruse. În 2014, acest oraș de peste 100.000 de locuitori pe atunci a fost ocupat timp de câteva luni de separatiştii proruşi înarmaţi de Moscova.

Sloviansk este situat la 45 de kilometri de Bahmut, oraș pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească încă din cursul verii cu preţul unor distrugeri considerabile, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite