Zelenski: Ofensiva rusă din Donețk va rămâne în istorie ca una dintre cele mai cinice asasinate ale propriilor soldați

0
Publicat:

Obiectivul principal al Ucrainei este regiunea Donețk pentru că aceasta este obiectivul numărul 1 al Rusiei, a spus președintele Volodimir Zelenski, care a descris situația militară din regiune ca fiind una dificilă.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

„Situația în regiunea Donețk este deosebit de grea. Facem tot ce putem să oprim activitatea inamicului. Acesta este obiectivul nostru numărul 1 în acest moment, pentru că Donbas este în continuare obiectivul numărul 1 al ocupanților”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său video de luni seară.

„În ciuda lipsei evidente de sens a războiului pentru Rusia și a pierderii inițiativei de către ocupanți, comanda armatei ruse îi conduce în continuare la moarte.

Încercările constante ale ofensivei rusești în regiunea Donețk vor rămâne cu siguranță în istoria războaielor ca fiind una dintre cele mai cinice asasinate ale propriilor soldați.

Când vedem acest lucru, când vedem aceste ofensive, ne convingem încă o dată că mobilizarea rusă este o încercare sinceră de a le oferi comandanților de pe teren un flux constant de «carne de tun».

Pur și simplu nu există un alt scop al mobilizării rusești.

Ei au simțit că vor pierde și încearcă pur și simplu să întârzie acest moment, pentru a asigura măcar o anumită activitate pe front, pentru a înlocui morții cu măcar cineva cu arme în mâini.

Din păcate, societatea rusă nu este încă conștientă de toată brutalitatea guvernului rus față de propriul popor. Dar trebuie să facem totul pentru ca fiecare cetățean al Rusiei să recunoască faptul că propriul său stat îl privează de cel mai important lucru - dreptul la viață”, a mai spus Zelenski.

Ofensiva armatei ucrainene în sud a fost una dintre cele mai așteptate operațiuni militare din timpul verii. Oficialii de la Kiev vorbesc de săptămâni întregi despre pregătirea acesteia și despre intenția de a împinge armata rusă din regiunea importantă strategic de pe coasta de sud, sporind încrederea cetățenilor săi. Ucraina a încercat, de asemenea, să demonstreze aliaților săi că este capabilă să folosească eficient armele occidentale.

Înaintarea a continuat chiar și după ce armata ucraineană a obținut un succes semnificativ în regiunea Harkov din nord-est. Ucraina, deși încet, recâștigă controlul asupra teritoriilor sudice. Din această cauză, Vladimir Putin a fost atât de îngrijorat de posibilitatea unei înfrângeri umilitoare, încât i-a refuzat pe comandanții săi, care i-au cerut permisiunea de a se retrage din Herson, spun oficialii americani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite